Na místo byla vyslána hlídka, která před vjezdem do areálu, spatřila na chodníku mladistvého s neznámým mužem. Oznamovatel strážníkům sdělil, že byl obklíčen skupinkou cca 8 mladíků, ve které se nacházel jeden silnější postavy a ten ho začal napadat (rány pěstí do oblasti hlavy, obličeje a břicha, později začal i do těchto uvedených částí těla kopat). Po tomto útoku mu neznámý agresor odcizil z kapsy od riflí mobil a peněženku s doklady.

Muž, jenž stál vedle dotyčného, hlídce uvedl, že celý incident viděl, protože v danou chvíli seděl ve svém vozidle a čekal na vnučku, až půjde ze školy. Dále popsal situaci takto, poškozeného obstoupili čtyři mladíci zepředu a čtyři zezadu, a bez jakéhokoli varování jej strhli na zem a jeden z nich na něj začal agresivně útočit. V tom okamžiku svědek vyběhl ze svého osobního automobilu a na skupinku zakřičel, aby toho okamžitě nechali, načež se mladíci rozutekli.

Po tomto sdělení hlídka městské policie pojala důvodné podezření ze spáchání trestného činu, proto přivolala hlídku Policie ČR, aby si celou událost převzala. Do jejich příjezdu provedla hlídka MP kontrolu okolí. Jelikož byl napadený po útoku zraněn (krvavé zranění na rtech, oteklá podlitina na čele a další oděrky) a stěžoval si na bolest hlavy, byla na místo přivolána záchranná služba, která jej odvezla na chirurgické oddělení Slezské nemocnice v Opavě.

Mgr. Petra Stonišová tisková mluvčí Koordinátorka prevence Městská policie Opava