Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Chlapce (†8) ve Vratimově srazilo auto: Zraněním podlehl! Policie hledá svědky

Policisté prošetřují tragickou nehodu ve Vratimově, při níž zemřel osmitelý chlapec (ilustrační foto)
Policisté prošetřují tragickou nehodu ve Vratimově, při níž zemřel osmitelý chlapec (ilustrační foto)  (Autor: David Malík)
Autor: ČTK - 
26. ledna 2014
22:39

Ostravská policie řeší tragickou nehodu, při které v pátek ve Vratimově-Horní Datyni zemřel osmiletý chlapec. Na autobusové zastávce u školy přebíhal chlapec zpoza autobusu silnici a srazilo ho osobní auto. Školák zemřel po převozu do nemocnice!

Nehoda se stala kolem 18:30 ve Vratimovské ulici u zastávek autobusů MHD Horní Datyně-škola. Z dosud zjištěných informací vyplývá, že sedmadvacetiletý řidič felicie zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy a v prostoru mezi zastávkami srazil dítě, které přebíhalo vozovku zpoza autobusu linky číslo 21, uvedla policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

"Dítěti, které bylo po události v bezvědomí, se pokoušeli poskytnout první pomoc lidé přítomní na místě. Lékař záchranné služby po svém příjezdu zjistil, že chlapec nejeví známky života, došlo k selhání všech jeho základních životních funkcí," sdělil ČTK mluvčí záchranné služby Lukáš Humpl. Záchranářům se po zhruba 20 minutách podařilo obnovit činnost chlapcova srdce. V kritickém stavu ho převezli do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě, kde ale později zemřel.

Policisté žádají svědky, kteří mohou k nehodě uvést nějaké informace, aby je kontaktovali na lince 158 nebo na telefonním čísle 606 746 696.

bersimalinecka ( 27. ledna 2014 05:33 )

Řidiči jezdí(někteří - většina) jako prasata to jednoznačně.To se na mě nezlobte.Nedivím se že někoho srazí když chodec přebíhá mimo obec třeba přes dálnici tam opravdu nikdo nemůže předpokládat že mu tam vběhne.Ale srazit někoho ve městě to se na mě nezlobte ale stává se to v poslední době tak často až je to na pováženou.Je to vždy o tom,předvídat,předvídat přátelé.Jak srážka dopadne můžu rozhodnout já, řidič,protože já jsem ten silnější.Mámě v rodině borce ,který byl pánem všeho protože měl silné auto,jet s ním bylo o nervy(king jeden debilní).To vše do doby než musel zastavit na krajnici nepodíval se aspoň do zpětného zrcátka otevřel dveře svého miláčka a nabral ho dost rychle jedoucí Tranzit.Měl kliku že to odnesly jeho značkové hadry, odřený obličej a pochroumané kotníky na hohách.Být ten tranzit naložený asi by s ním kočíroval řidič hůř a náš mamánek by asi taky dopadl špatně.O situace v autobusech kdy babča s holí přechází po přechodu řidč jen dojíždí babku má metr od busu - on totiž nebere že babka může škobrtnout a průšvih je na světě...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání