Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Tři sestry se viděly po třech letech: Na pohřeb matky přijely ze zahraničí. A smetlo je auto!

Autor: Etienne Bláha, Pavel Schuster - 
31. ledna 2014
05:00

Dvě rány za sebou přichystal osud krásným sestrám Petře K. (27), Libuši (29) a Kristýně (35). Řidič (25) SUV je srazil v Praze při jejich odchodu z pohřbu matky!

Krásné sestry se rozprchly po škole do světa, kde si užívaly život se vším všudy. Návrat do Česka byl nešťastný. Cestou na tramvaj u Národního divadla do nich vletěl černý Chevrolet.

„Řidič nepřizpůsobil rychlost stavu vozovky a dostal smyk,“ popsala nehodu policejní mluvčí Jana Rösslerová. Krásky měly ale štěstí v neštěstí! „Kdyby jel řidič rychleji, nemusely holky žít,“ sdělil Blesku zdroj obeznámený s vyšetřováním.

Stále v nemocnici

Viděly se po třech letech a srovnávaly se s týden starou matčinou smrtí. Netušily, že jim za chvíli půjde o život! „Holky jsou na tom po nehodě špatně, všechny otázky zodpoví právník,“ řekl Blesku bratr Jaroslav K.

Místo aby krásky žily naplno, jsou psychicky na dně. Petra už je naštěstí doma s otřesem mozku a drobnými zraněními. Ostatní dvě sestry ale leží v nemocnici. Jedna z nich náraz odnesla natrženými játry a zlomeným krčním obratlem! Řidiči za způsobenou tragédii hrozí dva roky za mřížemi.

Zachránci: Je naší povinností pomáhat!

Zachránili tři lidi, o slávu ale nestojí! Petr Facuna z Hradní stráže a jeho bývalý kolega Tomáš Truhlář (26) pomohli sraženým sestrám Petře (27), Libuši (29) a Kristýně (35) u Národního divadla.

„Jsme vycvičeni kdykoli a komukoli pomáhat,“ prohlásil samozřejmě Tomáš. Černý Chevrolet všechny tři ženy zaklínil pod sebe! Kdyby odjel, mohl sestry více zranit, zachránci ho proto zvedli!

„Zatímco my »hraďáci« jsme makali, policie stála a koukala opodál,“ stěžoval si Tomáš. Ženám zůstalo na místě několik šátků a šál, které kluci vzali s sebou a dnes jim je vrátí. „Hlavně ať se brzy uzdraví,“ dodal Tomášův parťák Petr.

gabreta ( 31. ledna 2014 10:30 )

Divně se tedy a asi protiprávně, chovali Policajti. Jestli se nepletu, tak neposkytnutí pomoci je u nás kvalifikován jako trestný čin s danou sazbou! Tak by je měli řádně ohodnotit, jestliže to vyžadujou na běžným šoférovi.

gabreta ( 31. ledna 2014 10:23 )

Když se Adamovská zhádala s autobusákem, tak tady mnozí psali že Pražáci jsou nejlepší řidiči. Tak tohle je jeden z nich! Na jednu ránu tři kuželky, to hned tak žádnej Pražák nesvede. A zase se můžete začít chválit a říkat že to byla nějaká vidle na nákupech!!

adeso ( 31. ledna 2014 10:08 )

za poslední dobu jsem byl svědkem takových vystoupení naší policie, že by bylo lepší je rozpustit

amnesie ( 31. ledna 2014 09:58 )

Poděkování členům hradní stráže, je vidět, že dobří lidé ještě žijou.

bersimalinecka ( 31. ledna 2014 09:52 )

magor nezvládl teréňák....na co potřebuje jezdit jak idiot po městě tak, že to to auto neustojí.Určitě prominentní fracek protože jinak už by dali jeho fotku

Zobrazit celou diskusi