Jedna z nich byla dokonce ve vysokém stupni těhotenství a útočník se jí posmíval a zesměšňoval ji velmi nevybíravým způsobem. Pak vystoupil ve stanici Kolbenova, neustále agresivně pokřikoval, pak zvedl pravou ruku a provolal heslo, typické a používané nacistickým režimem. Podle kriminalistů se jedná o jeden z případů takzvaného hajlování. Cizinec pak společně s druhou svědkyní vystoupili a dvaapadesátiletá žena přivolala policisty.

Detektivové podezřívají mladého neznámého muže z toho, že se na veřejnosti dopustil hrubé neslušnosti tím způsobem, že rasistickými slovy atakoval cizince pro jeho barvu pleti, veřejně schvaloval genocidu a projevoval sympatie s nacismem. Je tak podezřelý ze spáchání trestného činu výtržnictví a popírání, zpochybňování, schvalování a ospravedlňování genocidia. Za tyto skutky mu pak v případě dopadení a odsouzení hrozí až tříleté vězení.

Policisté mají k dispozici kamerové záznamy z vestibulu metra Kolbenova, které zachytily podezřelého muže vystupujícího ze soupravy metra, který pokřikuje směrem z vagonu, poté hajluje a odchází pryč. Policisté tak znají přesný popis agresivního muže, ovšem v souvislosti s tímto případem žádají veřejnost o pomoc při pátrání po jeho totožnosti.

Muž je ve věku kolem třiceti let, vysoký asi 175 centimetrů, sportovní postavy. Měl vyholenou hlavu a na pravé straně krku tetování. Výrazným prvkem jeho obličeje jsou tunely v uších, takzvané roztahováky. Oblečený byl do modrých džínů a černé bundy bez kapuce, se specifickými elementy na zádech.

Jakékoliv informace k tomuto agresivnímu muži přijmou policisté na bezplatné tísňové lince 158.

por. Bc. Jana Rösslerová tisková mluvčí PČR FOTO + VIDEO: PČR