Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Neočkovaní mají ve Frýdku-Místku smůlu: Nepřipustí je v autoškole ke zkouškám

Ve Frýdku-Místku nepřipustí ke zkouškám uchazeče bez očkování.
Ve Frýdku-Místku nepřipustí ke zkouškám uchazeče bez očkování.  (Autor: profimedia.cz)
Autor: jag - 
13. prosince 2021
13:23

Nepříjemné překvapení čekalo na lidi, kteří mají za sebou autoškolu ve Frýdku-Místku. Pokud nejsou očkovaní, magistrát jim dal k závěrečným zkouškám stopku.

„Synovi v autoškole řekli, že musí mít alespoň první dávku, jinak že má smůlu,“ uvedla na sociální síti Lenka. „To není možné, když si to zaplatil, musí ho to nechat dodělat,“ pohoršovala se Anna. Podle Renaty se nařízení týká jen Frýdku-Místku. „Můžete si zkoušky udělat v jiném městě,“ radí si naštvaní zoufalci navzájem na sociálních sítích.

Přitom oficiálně pro autoškoly omezení spojené s covidem neplatí. Dokonce není potřeba ani PCR test, jelikož podmínka prokazovat se očkováním, testem nebo proděláním nemoci se vztahuje jen na skupiny s více než 20 osobami.

„V autě jste maximálně dva, s komisařem tři a na výuce nebo u zkoušek nebývá více než 20 posluchačů,“ uvedl například manažer autoškoly Nobe Patrik Nosek.

Nechtějí ohrozit komisaře

Vedoucí odboru dopravy frýdecko-místeckého magistrátu Miroslav Hronovský však zákaz pro neočkované potvrdil. „Sešly se nám teď ke zkouškám ve třech čtyřech termínech skupiny čítající přes 20 lidí,“ uvedl.

„Nechceme ohrozit naše komisaře. Kdyby onemocněli, neudělá zkoušky nikdo. Lidé si mohou autoškolu dokončit v jiném městě, nebo počkat po novém roce, až se situace uklidí a ve skupinách bude méně zájemců než 20,“ doplnil Hronovský.

VIDEO: Nové otázky v autoškole.

Video  Nové otázky v autoškole  - Videohub
Video se připravuje ...

Jirik-ta ( 14. prosince 2021 19:58 )

no to je ono a co naše děti?? No tohle se jen tak nevidí. Blesk kašlete na vacine. Akorát všechno zlikvidujete.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa