Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Covid pozitivní maminka už dál jet nemohla: S dítětem přenocovala v autě

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Autor: VaB - 
10. prosince 2021
14:00

Maminka nakažená covidem-19 musela i s dítětem nocovat v autě. Nebyla totiž schopná řídit. Naštěstí je ale rychle vypátrali strážníci z Jihlavy a předali je do péče zdravotníků. Bál se o ně manžel, kterému se jeho žena několik hodin nehlásila.

V pondělí volal jihlavským strážníkům na služebnu muž a prosil je o pomoc. Jeho manželka totiž den před tím odjela i s dítětem z domova v Pávově u Jihlavy a od té doby se mu neozvala. Maminka byla navíc pozitivně testována na covid-19.  

Strážníci ani chvíli neváhali a začali po matce s dítětem pátrat. „Dvoučlenná hlídka strážníků hledala nejprve na místě, kde se osoby měly nacházet, bez kladného výsledku. Při dalším pátrání v uvedené lokalitě, ale strážníci konečně nalezli hledané vozidlo, ve kterém byla pohřešovaná žena i s dítětem, zabaleni do několika přikrývek,“ popisuje tiskový mluvčí města Jihlavy Radovan Daněk.

Řidička byla zřejmě unavená a oslabená a ve svém stavu nebyla schopna dál řídit, proto se rozhodla, že i s dítětem přenocuje v autě. „Necítila se dobře jak po zdravotní, tak ani po psychické stránce,“ dodal Daněk.

Hlídka strážníků ženě a dítěti zavolala záchrannou službu. Ta je ošetřila a převezla do jihlavské nemocnice ke kontrole a dalšímu vyšetření.

Moly28 ( 10. prosince 2021 23:58 )

Na útěku před tatínkem?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa