Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Stopka pro neočkované poslance! Další evropská země přitahuje šrouby kvůli nárůstu covidu

Autor: ČTK - 
12. listopadu 2021
16:49

Lotyšský parlament dnes zakázal poslancům, kteří se odmítají nechat očkovat proti covidu-19, zúčastnit se plenárních schůzí a zasedání výborů a podílet se na schvalování zákonů a parlamentních debatách. Oznámily to tiskové agentury.

Zákaz, který vstupuje v platnost 15. listopadu, se podle serveru Delfi vztahuje i na poslance místních samospráv, kteří nejsou s to předložit osvědčení o očkování.

Pro zákaz, který potrvá přinejmenším do poloviny příštího roku, hlasovalo 62 ze 100 členů parlamentu, uvedla agentura Reuters.

Očkování podle lotyšské televize odmítá devět zákonodárců. Zákaz je nezbytný, aby posílil důvěru veřejnosti ve vládní politiku, prohlásil jeden z předkladatelů příslušného návrhu Janis Rancans.

Lotyšsko má jednu z nejnižších úrovní proočkovanosti obyvatelstva a muselo letos znovu vyhlásit celostátní uzávěru, připomněl Reuters. Země s přibližně 1,9 milionu obyvatel zaznamenala od začátku pandemie 236 765 případů nákazy, které podlehlo 3646 Lotyšů.

Video  Babiš: Návrat plošných testů do škol a další zpřísnění od konce listopadu  - Blesk - Jaroslav Šimáček, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

silen ( 12. listopadu 2021 19:15 )

...ano, souhlasím s "jajas", mělo by se to zavést nejen ve sněmovnách, ale u všech úředníků státní správy a všech, co jsou ve styku s lidmi - prodavači, hospodští, číšníci, barmanky, pošťáci... apod. A tady ty hoaxové bláboly, co tu píše nějaký pomatenec "sasajetuzase", to je skutečně až soucitně úsměvné a politováníhodné...

Stano1963 ( 12. listopadu 2021 18:34 )

Lotyšsko má hodně obyvatel ruské, běloruské nebo ukrajinské národnosti, nejvíc z pobaltských států, proto bude mít nejvíc problémů s covidem

jajas ( 12. listopadu 2021 17:48 )

"Stopka pro neočkované poslance?" Dobrý nápad! To by se mělo zavést i u nás, by se ukázalo, kolik z těch "chytrých", co zasednou ve sněmovně nebo senátu je očkováno a kdo jen lidi nabádá, aby se očkovat nechali!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa