Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Tunisko zavádí povinné očkování, platí i pro turisty. Bez vakcíny se nedostanete ani do hotelu

Autor: ČTK - 
23. října 2021
08:23

Tunisko zavádí pro obyvatele i zahraniční návštěvníky povinnost být očkován proti covidu-19 při vstupu do některých budov. Mimo jiné bude očkovací průkaz vyžadován při vstupu do kaváren, restaurací, hotelů a turistických zařízení, uvádí se v prezidentském dekretu.

Podle nařízení se očkovacím průkazem musí prokázat při vstupu do úřadů zaměstnanci i návštěvníci. Lidé bez očkování nesmí do práce. Očkovací průkaz bude nutný také pro cesty do zahraničí.

Úřady musí vydat průkaz každému, kdo se nechá očkovat. Zahraničním turistům bude vydán při příjezdu po předložení potvrzení o očkování.

Tunisko má zhruba 11,6 milionu obyvatel. Očkování proti covidu-19 absolvovalo více než 4,2 milionu Tunisanů, uvedlo ministerstvo zdravotnictví.

Tunisko minulý měsíc zhruba po roce zcela zrušilo zákaz nočního vycházení, protože výskyt nemoci se snížil, napsala agentura Reuters.

Video  Covidový Titanic v Česku: Primář o úbytku zdravotníků a nesplaceném dluhu z jara  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Jirik-ta ( 23. října 2021 12:03 )

krapotkin ( 23. října 2021 11:11 )

Tak, tak. Svět už nerozděluje rasizmus typu - jsi bílý, jsi černoch, jsi žid, ale nově - nechal jsi si narvat do těla vakcínu k ničemu, nebo ne ?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa