Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Hygienici chystají celorepublikovou kontrolu korona-opatření. Šéfka radí: Pokutujte víc

Autor: ČTK - 
18. října 2021
22:45

Hygienici plánují na 4. a 6. listopadu kontroly dodržování mimořádných opatření přijatých kvůli epidemii covidu-19. Konat by se měly po celé zemi. ČTK to bez bližších podrobností napsala Martina Čovbanová z tiskového oddělení ministerstva zdravotnictví. O termínu kontrol se rozhodlo dnes na poradě hlavní hygieničky Pavly Svrčinové s řediteli krajských hygienických služeb.

„Kontrolní akce je naplánována v celé ČR na 4. a 6. 11. Bližší podrobnosti vám nyní nemůžeme poskytnout,“ napsala ČTK Čovbanová. Hygienici od jara udělali podle nedávného vyjádření Svrčinové asi 45 000 kontrol dodržování mimořádných opatření.

Podle informací ČTK hlavní hygienička dnes na krajské ředitele také apelovala, aby hygienici dávali za porušení mimořádných opatření vyšší pokuty. Už v pátek Svrčinová řekla, že výše pokut je v přestupkovém zákoně nastavena dobře, ne všechny krajské hygienické stanice jsou ale zvyklé vyšší pokuty udělovat.

Tématem jednání bylo také sjednocení postupu při nařizování karantén. Některé krajské hygieny nařizovaly v minulosti karanténu lidem telefonátem. Podle rozhodnutí Nejvyššího správního soudu z konce srpna to ale mohou udělat jen řádným rozhodnutím. Lidé, kterých se karanténa týká, by tedy měli dostat písemné rozhodnutí.

Video  Kontrola v kině  - Jan Zázvorka
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Jirik-ta ( 19. října 2021 20:33 )

Podle ÚZIS včera 57 případů C-19 ve věku 65+, z toho 10 neočkovaní, 1 po 1. dávce a 46 po 2. dávce očkování. Celkem hospitalizovaných 463 tj. 2,9 % z nakažených. Těžký průběh na JIP 99 osob, 38x UPV, 2x ECMO. Průměr na JIP 67 let. Počty rostou
http­s://tw­itter­.com/R­asti­Madar­/sta­tus/14­499822­268552­47877
plně očkovaní jasně vedou v počtu nakažených. Z obchodního hlediska je to důvod pro třetí dávku.

terkaterka ( 19. října 2021 16:46 )

K cemu to je? Lidi si dva dny daji bacha a oak to zase budou obcházet. Celý proces rozvolnění v době, kdy už čísla prokazatelně rostla, je naprosto nepochopitelný. Ukončení testování ve školách zavání až záměrem pěkně to tady zase nechat rozjet.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa