Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Covid řádí v Kremlu. Putin přiznal desítky nakažených, sám zůstává v izolaci

Autor: ČTK - 
16. září 2021
11:10

Ruský prezident Vladimir Putin sdělil, že v jeho okolí onemocněly covidem-19 desítky lidí a že zůstane ještě několik dní v izolaci, uvedla dnes agentura TASS. O tom, že se kvůli několika případům respiračního onemocnění ve svém okolí uchyluje do samoizolace, informoval prezident již dříve tento týden.

„Nejde o jednoho člověka nebo dva lidi, ale o desítky lidí,“ řekl Putin na jednání Organizace dohody o kolektivní bezpečnosti (ODKB), jehož se účastní virtuálně. „Nyní budu muset zůstat pár dní v izolaci,“ dodal.

Putin, který má ukončené očkovaní ruskou vakcínou proti covidu-19 Sputnik V, tento týden podle agentury Reuters řekl, že nyní má možnost sám na sobě otestovat účinnost tohoto preparátu. Ve středu prezidentský mluvčí Dmitrij Peskov informoval, že Putin je zcela zdráv a cítí se dobře.

Ve snaze ochránit Putina před nákazou zavedl Kreml speciální opatření. Návštěvníci například musejí procházet speciálními dezinfekčními tunely a novináři, kteří se účastní akcí v Kremlu, musejí projít několika PCR testy.

Denní přírůstky nákazy se v nejrozlehlejší zemi světa, kde žije na 145 milionů obyvatel, v posledních týdnech pohybují kolem 18.000. Moskva také denně hlásí téměř 800 úmrtí pacientů s covidem-19. Ve středu ruský operativní štáb oznámil 18.841 potvrzených případů koronaviru za předchozí den a 792 nových úmrtí v souvislosti s covidem-19.

Video  Vladimir Putin svírá pevnou rukou Rusko: Věznění kritiků, vraždy a mizení odpůrců  - Mall.tv
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Jirik-ta ( 17. září 2021 17:06 )

na co? Na covid. Teď když máme všichni imunitu?

risan ( 16. září 2021 14:30 )

kéž by chcípl

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa