Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Smutný ruský covidový rekord a velké trable Putinovy země: Za den zemřelo 737 lidí

Autor: ČTK, sova - 
6. července 2021
13:38

Rusko znovu oznámilo nejvyšší denní přírůstek zemřelých s covidem-19. Za posledních 24 hodin eviduje v souvislosti s touto chorobou dalších 737 úmrtí, což je nejvíce od vypuknutí pandemie, uvedly v úterý tiskové agentury s odvoláním na federální operativní štáb. Je to poprvé, co počet mrtvých překročil za den 700, poznamenal list Kommersant. Operativní štáb rovněž informoval o 23 378 nově prokázaných případech koronavirové nákazy.

Denní přírůstky zemřelých v souvislosti s covidem-19 v Rusku v posledních dnech rostou a počty lidí, u kterých testy každý den prokáží infekci, se drží nad 20 000 případy. Úřady zhoršení epidemické situace přičítají mimo jiné šíření nakažlivější mutace delta a nízké proočkovanosti obyvatelstva.

Kvůli prudkému nárůstu případů koronaviru už přes 20 ruských regionů, tedy přibližně čtvrtina, zavedlo povinné očkování pro určité kategorie obyvatel, poznamenal list Kommersant. Některé regiony v poslední době rovněž zpřísnily opatření proti šíření koronaviru, Kreml nicméně kvůli zachování křehké ekonomiky v chodu zatím odmítá celostátní uzávěru.

Celkem se v zemi s přibližně 146 miliony obyvatel prokazatelně infikovalo více než 5,6 milionu lidí. Zemřelo podle operativního štábu 139 316 osob, které se koronavirem nakazily. Ruský statistický úřad, jenž do svých statistik zahrnuje i lidi, u nichž se virus prokázal až posmrtně, ke konci letošního dubna evidoval na 270 000 úmrtí spojených s covidem-19.

Video  Za hranice s oběma dávkami, radí Prymula. Co jsme nezvládli a jaké země ještě „zčernají“?  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Jirik-ta ( 6. července 2021 16:37 )

proto se očkujte

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa