Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

V Česku se do lavic vrátily další děti. A po týdnu se k rotační výuce připojilo i Děčínsko

Autor: ČTK - 
19. dubna 2021
08:25

Do lavic v pondělí usedla druhá skupina žáků prvního stupně základních škol a posledního ročníku mateřských škol v režimu rotační výuky, při které se třídy střídají ve výuce doma a ve škole. Na Děčínsku se výuka ve školách dnes obnovila s týdenním zpožděním. Studenti závěrečných ročníků středních škol a středoškoláci ohrožení školním neúspěchem budou moci začít docházet na konzultace ve skupinách maximálně do šesti lidí.

Rotační výuka začala před týdnem. Na rozhodnutí škol bylo, které ročníky půjdou jako první. Nyní se žáci ve školách vymění. V pondělí a ve čtvrtek se ve školách povinně testuje neinvazivními antigenními samotesty na covid-19. Netýká se to těch, kteří v posledních 90 dnech covid-19 prodělali, případně jsou proti nemoci očkováni. Z 610 000 testů provedených minulý týden bylo pozitivních 302, tedy asi 0,6 promile.

Na Děčínsku výuka začíná o týden později, o odložení rozhodla kvůli špatné epidemické situaci krajská hygienická stanice. Nařízení vypršelo o půlnoci. Kromě dvou případů brazilské mutace viru, která se objevila ve Šluknovském výběžku, testy žádné jiné takové mutace neodhalily.

Ministr zdravotnictví Petr Arenberger (za ANO) minulý týden uvedl, že prioritou pro případné další uvolnění protiepidemických opatření budou nadále školy.

Video  Ministr Blatný: Návrat dětí do škol po 12. dubnu bude záležet na vývoji čísla R.  - abl
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa