Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Co udělá se třídou a školou jedno nakažené dítě? Plaga odpověděl na obavy všech rodičů

  • Autor: tsv - 
    11. 4. 2021
    20:30

    Jako to otázka, která před pondělním otevření škol napadne snad každého rodiče. Co se stane ve chvíli, když se po otevření prvního stupně začnou objevovat ve třídách nakažené děti? Ministr školství Robert Plaga (za ANO) na twitteru sdílel leták informující o tom, koho čekají testy a koho karanténa.

  • 1.Pozitivní AG test

    V případě, že se pozitivní test objeví ve skupině testovaných jiný než první den prezenční výuky v daném týdnu, všechny děti, žáci a studenti, kteří byli s pozitivně testovaným v kontaktu při vyučování (včetně školní družiny) během některého z předchozích dvou dnů, musí opustit školu nebo čekat na vyzvednutí zákonným zástupcem spolu s ostatními žáky.

  • 2.Konfirmace RT-PCR testem

    V případě výskytu pozitivního AG testu skupina takto identifikovaných kontaktů čeká na informaci o potvrzení pozitivně testovaného konfirmačním RT-PCR testem. Pokud škola testuje RT-PCR testy, tak se konfirmace RT-PCR testem již neprovádí.

  • 3.Nástup do karantény

    V případě pozitivního RT-PCR testu poskytnutého školou, nebo pokud konfirmační RT-PCR test potvrdí infekci u pozitivně testovaného AG testem, předá škola informace o takto identifikovaných kontaktech příslušné krajské hygienické stanici, která nařídí daným skupinám a kontaktům karanténu (do nařízení karantény je doporučeno nestýkat se s dalšími osobami a omezit pohyb na veřejnosti).

  • 4.AG test bez konfirmace

    V případě, kdy konfirmační RT-PCR test nepotvrdí infekci u původně pozitivně testovaného AG testem, doloží tato osoba neprodleně výsledek dané škole, která dále informuje všechny původně indikované kontakty. Všechny dotyčné osoby se mohou po této skutečnosti vrátit k prezenční výuce bez dalších potřebných kroků.

    Video  Ministr Blatný: Návrat dětí do škol po 12. dubnu bude záležet na vývoji čísla R  - abl
    Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

UFO1 ( 12. dubna 2021 07:29 )

Nyní to je jen výsledky týmové práce Plaga Bartoš

UFO1 ( 12. dubna 2021 07:11 )

Správně

Pohybovenadany ( 11. dubna 2021 21:40 )

Hlavně hospody ať jsou otevřené . Děcka jsou doma ráda .

UFO1 ( 11. dubna 2021 20:55 )

Vymýšlí vše proto,aby se děti cítili blbě a rodiče mlčí,od učitelů nelze očekávat nic,stádo vo..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa