Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Matka (30) se stala známou odpůrkyní očkování: Po strachu o dceru otočila a touží po vakcíně

Autor: sova - 
27. března 2021
19:37

Jedna z předních odpůrkyň očkování a influencerka Heather Simpsonová z Texasu promluvila s médii o tom, jak změnila svůj názor na vakcinaci. Třicetiletá matka z amerického Texasu měla díky svým kontroverzním názorům velký dosah a sledovala ji početná komunita na sociální síti facebook. Nyní se však žena rozhodla začít znovu. Očkování propaguje, své názory změnila, původní stránku plnou hoaxů odstranila a nyní pro CNN promluvila o cestě ke svému „prozření“.

Byla jsem přesvědčena, že naše dítě nesmíme naočkovat. Neexistuje. Myslela jsem si, že pokud by dostala vakcínu, s jistotou by zemřela,“ řekla Simpsonová americké stanici.

Když se Američanka snažila otěhotnět se svým mužem, narazila na síti na upoutávku inzerující dokumentární klip zobrazující údajnou „pravdu o očkování“.

„Ano, nejsem idiot“

„Bylo to uvozené větou ‚Pokud své dítě milujete, podíváte se na tento dokument‘. Tak jsem si ten klip za 200 dolarů koupila,“ popsala Simpsonová a přiznala: „Zcela mě to téma pohltilo.“

Zhruba o rok později, když její dcera oslavila první narozeniny, už za sebou Heather měla několik příspěvků na facebooku, ve kterých popisovala své názory odmítající očkování a vysvětlovala je dalším matkám. Na sociální síti byly její texty čím dál populárnější a žena se stala jakousi „antiočkovací influencerkou“.

„Jeden z těch příspěvků měl přes 600 sdílení. Říkala jsem si ‚Ano, souhlasí se mnou, to je potvrzení.‘ Potvrzení o tom, že nejsem idiot. Tolik lidí tomu přeci věří společně se mnou. Myslela jsem si, jak jsem odvážná,“ pokračuje žena.

Místo operace jí radili stříbro a cvičení

Její názory na očkování se však začaly měnit ve chvíli, kdy měla podstoupit chirurgický zákrok.

„Samozřejmě jsem o tom napsala na facebook, a najednou mi začaly chodit zprávy od ostatních, že operace je jakási líná cesta ven. Že bych místo toho měla jíst tohle a tohle jídlo a brát takové a takové stříbro, dělat nějaká cvičení a podobně,“ říká Simpsonová a dodává, že změna názoru jí přesto trvala měsíce. Pomohli jí v tom přátelé a lidé, se kterými se o svých názorech a obavách mohla bavit.

„Hodně mi pomohlo, když jsem si uvědomila, že strach o dítě je přirozený. I lidé, kteří podporují očkování, mají jisté obavy, zda se jejich dítěti po očkování nic nestane,“ svěřila se CNN.

Původní stránku, kam umisťovala své příspěvky kritizující očkování, se rozhodla smazat a začít znovu. Nyní patří mezi lidi, kteří vakcinaci věří a o jejích výhodách učí i své děti.

Video  Maďar o osudových chybách v boji proti koronaviru, neuhasitelném požáru a podmínkách rozvolnění  - Blesk
Video se připravuje ...

nika70 ( 27. března 2021 20:57 )

Ode zdi ke zdi. Fanaticky odmítala, teď fanaticky propaguje. Prostě hysterka.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa