Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Z dovolené v ráji se stalo peklo: Čecha Dušana drží v izolaci na Maledivách!

Autor: Michaela Kalkusová - 
26. března 2021
06:05

Kdo by nechtěl trávit home office na prosluněné pláži? Tak uvažoval i Dušan P. z Unhoště, když letěl na Maledivy. Jenže z dovolené se stalo vězení, kvůli pozitivnímu testu jeho kamaráda je v izolaci. I když by měl mít výjimku!

„K práci mi stačí notebook a telefon, jestli pracuji z domova, nebo z pláže, je úplně jedno,“ popsal pro Blesk z Malediv majitel IT firmy. Do tropické destinace odletěl 3. března. Přes dva týdny si tam užíval vodních radovánek, mořského vzduchu a teplého sluníčka.

Pozitivní test

Pak ale přišel zvrat. S kamarádem 17. března, den před tím, než se měli vracet, v hotelovém resortu podstoupili PCR test. „Tři hodiny před odletem jsme dostali ústní informaci z recepce, že kamarád je pozitivní. Jenže on v lednu prodělal covid a do karantény by podle nynějších pravidel jít neměl,“ líčil Dušan P.

Přišla beznaděj

Oba však hotel přemístil do izolační vily s tím, že v ní musí zůstat 14 dní. Pokud by omezení porušili, hrozí jim hotelovou ochrankou. „Dosud jsme nedostali potvrzení o nařízení karantény a ani písemný výsledek kamarádova testu. Lékaře jeho potvrzení o prodělání covidu, které měl s sebou v angličtině, vůbec nezajímalo. To v nás vyvolalo pocit beznaděje,“ řekl včera Dušan P, který musí být v izolaci také, ačkoliv jeho test byl negativní. „Jsme tu drženi neprávem,“ dodal. Už se obrátil na právníka a informoval i tamní úřady.

Výjimka pro uzdravené

„Chci varovat ostatní, jestli jste prodělali covid a jedete na Maledivy, riskujete, že se dostanete do neřešitelné situace,“ uzavřel Dušan P. s tím, že on sám je ještě schopen ji řešit. „Ale co takové rodiny s dětmi, nebo lidé, kteří neumí moc dobře anglicky?“ ptá se.

Cestu si rozmyslete

Maledivské ministerstvo zdravotnictví stanovilo výjimku pro turisty, kteří se v předchozích třech měsících z covidu zotavili. Informuje o tom na svém webu i český konzulát v Dillí, do jehož působnosti Maledivy spadají: „Nebudou po dobu tří měsíců od počátku infekce testováni na covid-19 a ani se jich nebudou týkat karanténní opatření při cestě z jednoho ostrova na druhý.“ 

Jídlo pro vrabce a brouci

Izolační vila má podle pana Dušana P. k ideálu daleko. „Nesmíme na pláž, do vody, nikam,“ řekl. Dokonce v ní prý leze různý hmyz. „Také nám sem nosí jídlo. První porce byla pro dva lidi směšně malá. Museli jsme se pořádně ozvat, teď už je to v pořádku,“ popsal Dušan P.

Víte, že slunce opaluje i ve třech metrech pod hladinou?

 

komín ( 28. března 2021 16:43 )

Reneczek ( 27. března 2021 22:14 )

Dušane, přeji ti, ať tam zůstaneš navždy.

arne100 ( 27. března 2021 18:23 )

Ať si ho tam nechají na semeno.

otrusnik ( 27. března 2021 17:30 )

Ať je rád aspoň zhubne.

marlen52 ( 27. března 2021 17:23 )

a co čekal v dnešní době s tím musel počítat a to že ho nenechali v luxusním hotelu s plným stolem jídla je snad jasné

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa