Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Popeláři prosí: Nevyhazujte použité respirátory do odpadu, ohrožujete nás

Autor: Hynek Zdeněk - 
5. března 2021
14:28

Popeláři varují: „Do nádob s tříděným odpadem nevyhazujte použité respirátory, ani testovací sady na covid-19. Můžete tím ohrozit pracovníky třídících linek!“

„V souvislosti se zavedením respirátorů se nám množí dotazy od občanů i firem, jakým způsobem mají nakládat s tímto kontaminovaným odpadem. Rada je jednoduchá. Obojí dejte do igelitových pytlů, pevně zavažte a vyhoďte do popelnice na směsný odpad,“ radí šéf společnosti Sako Brno Filip Leder.

Jen v takovém případě ručí, že nebezpečný materiál bude bezpečně zlikvidován. „Nikdy ho ale nevhazujte do tříděného odpadu. Mohl by nakazit pracovníky dotřiďovací linky,“ vysvětlil Leder.

Podle Sako Brno je pro ostatní nebezpečné i to, nechávat odpad mimo sběrnou nádobu. „Úplně nejhorší pak je, nechat použité pohozené respirátory na ulicích, parkovištích, v parcích, či dokonce ve volné přírodě,“ dodal Leder.

VIDEO: Tři popelářky s kuka vozem vykládají odpad.

kedris ( 6. března 2021 00:58 )

ps. bez popelářů tu brzo chcípnem, pokaždé jim děkuji za odvoz, třídím co lze..
problém není v rouškách, ale v nastavení systému, pokud po nás chtějí roušky, repirátory, atombordel...mají k tomu zřídit ,,nádoby,,
toto si má vláda ošéfovat!!! nemluvě např. o nebezpečném odpadu z tzv. úsporných žárovek, kde je to plné rtuťi, hlavně že ,,ekologie,,..olovo néé, pro rybáře, né do nábojů..mikro sáčky na potraviny add., celé je to postavené na palici!!!
NÁVRH, POSÍLEJTE POUŽITÉ ROUŠ­KY+RES­P.+R­UKÄVI­CE DO PARLAMENTU!! TUDY VEDE CESTA, NEBO JIM TO VOZTE PŘED VLÁDU, ČI DOMŮ, JAKO FORMA PROTESTU...
nebo i jiný hnůj..možná, že jeden plný ***cuc udělá víc práce než několik protestů...třeba má někdo další nápad??
případně to zapalte na hromadě u vlády..stejně brzo schoří!

Omasta ( 5. března 2021 21:03 )

To jsme to dopracovali, že nás popeláři poučují, co máme dělat. A zfanatizovaní kovidisti tomu uvěří. Roušky normálně vyhazujte do odpadu stejně jako vložky. Pan popelář, co má paranoidní strachy, ať se nechá přeléčit.

rapid15 ( 5. března 2021 16:41 )

Věnuj tomu čas a přečti si kromě nadpisu i článek. Dozvíš se, co máš dělat.
A podle mě by byly nejlepší extra kontejnery, jako na sklo nebo elektro. To by ala lidé ty respirátory a roušky museli poctivě měnit.
Jenže by se nakonec zjistila blamáž, že kontíky jsou věčně prázdné .

gynekolog ( 5. března 2021 16:30 )

Popeláři by byli asi nejraději, kdyby lidé nevyhazovali žádné odpadky. To si mají lidé ty použité roušky jako skladovat doma? Vzhledem k povaze práce popelářů by tedy měli používat adekvátní ochranu. Ať nám tedy řeknou, jak s tímto odpadem naložit? Mnozí lidé, hlavně ti z měst bezpečnou likvidaci ohněm povoleným způsobem možnost nemají a těch je většina.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa