Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Požár zdecimoval covidové oddělení staré nemocnice. V Bukurešti zemřelo pět pacientů

Aktualizováno -
29. ledna 2021
13:32
Autor: ČTK - 
29. ledna 2021
08:15

 Pět lidí zahynulo v noci na dnešek při požáru nemocnice v Bukurešti. Podle rumunského serveru Mediafax hořelo oddělení pro pacienty s covidem-19. Požár se brzy podařilo uhasit, ale jeho příčina zatím není jasná.

V přízemí nemocnice Mateiho Balše, která leží v severní části rumunské metropole, začalo hořet kolem 05:00. Podle zástupce ministerstva vnitra pro krizové situace Raeda Arafata tři lidé podlehli následkům ohně a kouře a čtvrtý člověk zemřel později kvůli srdeční zástavě. Pátá oběť byla nalezena v nemocniční koupelně.

Evakuováno muselo být přes sto pacientů, kteří byli převezeni do dalších bukurešťských nemocnic. Vážné zranění při požáru nikdo z nich neutrpěl.

V nemocnici Mateiho Balše postavené v roce 1953 se nyní léčí pacienti se středně těžkým až těžkých průběhem covidu-19.

Ministr zdravotnictví Vlad Voiculescu, který na místo neštěstí dorazil, řekl, že příčina vzniku požáru zatím není známa.

Rumunsko, které má asi 19,4 milionu obyvatel, od počátku epidemie covidu-19 zaznamenalo více než 720 000 potvrzených případů koronavirové nákazy. S covidem-19 zemřelo v zemi přes 18 000 lidí.

V listopadu loňského roku propukl požár na jednotce intenzivní péče v nemocnici ve městě Piatra Neamc, kde se rovněž léčili pacienti s covidem-19. Zahynulo deset lidí.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa