Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

„Zabíjíme jeden druhého.“ Reportérka CNN plakala v přímém přenosu kvůli koronaviru

Autor: Darina Jíchová - 
14. ledna 2021
05:15

V přímém přenosu zasáhla korespondentku CNN zpráva o rostoucím počtu obětí koronaviru ve Spojených státech a celkově zhoršující se situaci. Sara Sidnerová v tu chvíli neudržela emoce a rozplakala se před kamerou. V úterý 12. ledna padl v USA smutný rekord, koronaviru způsobujícím nemoc covid-19 podlehlo 4327 osob za jediný den, to je nejvíc od počátku pandemie. 

USA nadále zůstávají nejhůře postiženou zemí, podle údajů americké Univerzity Johnse Hopkinse (JHU) se v zemi nakazilo už 22 milionů lidí a více než 380 tisíc Američanů na nemoc zemřelo. Na novináře často připadne nelehký úkol – informovat o tragických událostech, Sidnerová se svým týmem objížděla zhruba 10 nemocnic. Ve své reportáži mluvila o dopadu koronaviru na různé komunity.

„Afroamerická a latinskoamerická komunita jsou zasaženy nad míru těžce,“ uvedla korespondentka. „Pociťují neuvěřitelný nápor koronaviru. Jsou to lidé, na kterých jsme často závislí v našem běžném životě,“ navázala Sidnerová. V rámci reportáže zpovídala Julianu Jimenezovou Sesmaovou z Kalifornie, která kvůli koronaviru přišla o matku a otčíma. Pár zemřel 11 dní po sobě, pohřeb musel proběhnout na parkovišti, aby se mohli přijít rozloučit všichni příbuzní, a zároveň, aby byla dodržena opatření.

Reportérku přemohly emoce

„Kolik lidí, kolik rodin ještě takhle dopadne?“ ptala se Sidnerová. „Všichni. Prosím vás, pokud skutečně milujete své bližní, nenechte to zajít takhle daleko, dodržujte opatření a doporučení. Klidně to s nimi přehánějte, pokud musíte,“ vyzvala Sesmaová. „Je těžké tohle vidět, tohle přijmout. Žal je příliš hluboký,“ zajíkala se reportérka na závěr výstupu. „Omlouvám se,“ hlesla. Moderátoři zpráv ji ale rychle ujistili, že omluva není potřeba.

„Během tohohle šíleného roku jsme se všichni museli vyrovnávat se zármutkem. Saro, velmi si ceníme toho, že do každé reportáže vkládáš srdce,“ děkovali jí moderátoři ve studiu. „Tohle prostě není v pořádku, doslova zabíjíme sami sebe a tohle prostě není OK, to, co si děláme. Rodiny by si tímhle neměly procházet, žádná rodina by tohle neměla zažít,“ zakončila zlomená Sidnerová.

Video  „Je to na krajích. Když bude vakcína, můžeme i v jižních Čechách očkovat jak v Izraeli,“ říká Kuba  - Markéta Volfová, Jan Jedlička
Video se připravuje ...

Andrejko Bures ( 14. ledna 2021 14:41 )

A taky za zkysle mleko a proslou sunku.

mazliva.samicka ( 14. ledna 2021 09:38 )

No to je dojemný, zamáčkla jsem slzu......

ginkognito ( 14. ledna 2021 09:20 )

Lidstvo ztratilo pud sebezáchovy už dávno před viroušem. Lidí je jak sraček a neustálé zachraňování každého života nakonec zničí život na celé planetě. Kdyby exla půlka zeměkoule, jen dobře.

mikes15 ( 14. ledna 2021 08:39 )

To je Amerika, u nás dělají bordel zodpovědně

frantacizek ( 14. ledna 2021 06:07 )

smutné a mrzuté... proto se Václave nevyplatí být v této situaci takhle infekčního víru rebelem, s ohledem na ostatní, kteří mají třeba vyšší pud sebezáchovy

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa