Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Oblačno 7°C

Masarykova univerzita nabízí pomoc při očkování: Má prostory i studenty-dobrovolníky

Autor: mat, ČTK - 
8. ledna 2021
12:00

Masarykova univerzita v Brně nabídne státu pomoc s logistikou při očkování veřejnosti proti koronaviru. Pomoc může spočívat ve využití prostor a vybavení univerzity, případně v zapojení dobrovolníků.

„Naši studenti a všichni univerzitní pracovníci vnímají velmi vážně současnou epidemickou situaci a pro návrat do běžného života a návrat studentů do prezenční výuky chceme v nadcházejících týdnech a měsících udělat maximum," konstatoval Bareš.

Podle něj jde o součást společenské odpovědnosti univerzity, jejímž cílem je vrátit co nejdříve studenty do poslucháren.

Dobrovolnické centrum brněnské univerzity se už zapojilo do pomoci ve zdravotnictví, školství, výzkumu, v sociální nebo právní oblasti. Celkem koordinovalo přes dva tisíce dobrovolníků z řad studentů, zaměstnanců i veřejnosti. Aplikaci MUNI pomáhá si do chytrých telefonů stáhly téměř čtyři tisícovky zájemců.

Jaro ve znamení on-line výuky

Jarní semestr se podle současného vývoje pandemier odehraje převážně formou on-line výuky. Výjimku budou mít obory určené vládou a praktická a klinická výuka. Posunutý jarní semestr začne 1. března a skončí 30. května, zkouškové období potrvá do 11. července.

Začátek podzimního semestru se již posouvat nebude, začne standardně v polovině září, studenty tak čekají kratší prázdniny.

VIDEO: Oslava 100 let od zahájení výuky na lékařské a právnické fakultě MUNI.

Video  Masarykova univerzita v Brně si připomněla 100. výročí zahájení výuky na právnické a lékařské fakultě.  - Jiří Nováček
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa