Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Další protesty v Praze: Desítky lidí nesouhlasí s prodloužením nouzového stavu a s očkováním

Autor: ČTK - 
22. prosince 2020
15:20

Desítky lidí se v úterý odpoledne sešly na Malostranském náměstí v Praze na protestu proti pokračování nouzového stavu a vládním opatřením. Naprostá většina demonstrantů dorazila bez roušek, nezachovává ani povinné rozestupy. Protest byl poklidný. Policisté pouze na počátku účastníky upozorňovali na to, aby dodržovali nařízení zavedená kvůli koronavirové pandemii.

V hlavním městě se demonstrace proti vládním opatřením koná už poněkolikáté. Protest souvisí zejména s úterním jednáním Sněmovny o prodloužení nouzového stavu. Někteří účastníci si s sebou vzali české vlajky a transparenty odmítající kromě nouzového stavu a protikoronavirových opatření i očkování. Podle poslance Lubomíra Volného (nez.), který přišel demonstranty podpořit, by měla vláda dát peníze lidem, kteří se chtějí izolovat, a ostatní nechat bez omezení pracovat.

Chaotická opatření

„Naprosto chápu, že lidé už nevěří vládě, která naprosto chaoticky řeší současnou covidovou situaci. Jak je možné orientovat se v opatřeních vlády a respektovat je, když se mění někdy ze dne na den a vláda se několikrát denně omlouvá za chyby, které ve vyhláškách způsobila,“ uvedl poslanec v tiskovém prohlášení k úternímu protestu.

Demonstrací se může v současné době účastnit nejvíc stovka lidí, a to ve skupinách po 20 účastnících. Musejí zachovávat rozestupy mezi skupinami alespoň dva metry a každý musí mít zakrytá ústa a nos. Policisté však už několikrát uvedli, že proti protestujícím kvůli jejich počtu a rozestupům nezasahují.

Sněmovna v úterý rozhoduje o tom, jak se postavit k žádosti vlády hnutí ANO a ČSSD, aby nouzový stav místo 23. prosince skončil 22. ledna. Umožnilo by jí to udržovat v platnosti nejdůraznější opatření proti covidu-19.

Video  Pražští policisté rozdali pokuty v restauraci ve Vodičkově ulici. Lidé zde byli po osmé hodině večer, kdy mají podle vládního nařízení tyto podniky být pro hosty uzavřené.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Matos7 ( 22. prosince 2020 22:02 )

Babiš na hrad, mag*re

Matos7 ( 22. prosince 2020 22:01 )

Babiš na hrad ,- deb*le

jajas ( 22. prosince 2020 19:53 )

To nečti, ne?

jajas ( 22. prosince 2020 19:52 )

No proč mne to nepřekvapuje? Pražáci se prostě nudí.....

Matos7 ( 22. prosince 2020 18:18 )

Vivat Babyš

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa