Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Babiš se nechá naočkovat hned po Vánocích a mezi prvními. Zeman zmínil „šaškárnu s kamerami“

Autor: ČTK, for - 
21. prosince 2020
21:10

Premiér Andrej Babiš (ANO) se nechá očkovat proti covidu-19 hned první den, kdy se v Česku začnou očkovat zdravotníci, tedy v neděli 27. prosince. Řekl to dnes bez dalších podrobností televizi Nova. Zopakoval, že očkovat se začne ve čtyřech pražských a dvou brněnských nemocnicích, zásilka prvních vakcín přijde 26. prosince.

„Kdo bude první, to nevím, podstatné je, že začneme očkovat okamžitě, jak je to možné,“ řekl Babiš. Dosud ke svému očkování uváděl, že se musí poradit se svým praktickým lékařem kvůli chybějící slezině.

Podmínečnou registraci vakcíny proti covidu-19 firem Pfizer a BioNTech na trhu Evropské unie v pondělí schválila Evropská komise. Do Česka dorazí vakcína 26. prosince večer, půjde o 9750 dávek. Prvními prosincovými dávkami se budou očkovat zdravotníci ve vybraných nemocnicích. V lednu pak přibudou hospitalizovaní senioři a lidé v domovech sociální péče. Veřejnost z řad seniorů a mladších vážně nemocných se bude moci proti covidu-19 očkovat nejdříve v únoru.

Video  Blatný zmínil, kdy vypustí PSA v pátém stupni. O umrtvení Česka rozhodne středa  - abl
Video se připravuje ...

Fakultní nemocnice Brno očekává v neděli dodávku 5000 vakcín na nemoc covid-19. Část půjde na očkování zaměstnanců nemocnice, část dalším nemocnicím v kraji, řekla dnes ČTK mluvčí nemocnice Veronika Plachá. Očkování by měl v nemocnici podstoupit i ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO).

Naočkovat se podle dřívějších informací nechá také prezident Miloš Zeman, počká si ale, až bude moci být očkována veřejnost. „Počkám si, až projde první vlna, to jsou zdravotníci, druhá vlna, to jsou pracovníci integrovaného záchranného systému. A já se pak zařadím mezi všechny ostatní občany,“ řekl v neděli v pořadu Partie na CNN Prima NEWS. Při svém očkování nebude dělat „žádnou šaškárnu s televizními kamerami“, dodal.

Video  Miloš Zeman o očkování proti covidu-19: Nechá se?  - TV Prima
Video se připravuje ...

hejhej ( 22. prosince 2020 10:41 )

Ta propagace rychlovakcíny hodně " smrdí". Ať se nechá naočkovat každý, do jí věří, ale nevnucujte ji. Připomíná mi to šmejdy. Ještě je otázka, zda bude těm, co se nechají očkovat před kamerami vpichnutá vakcína, nebo např. vitamín.

Manowar ( 21. prosince 2020 23:36 )

Zaleží čím se nechá naočkovat,dostane nějakou vakcínu s vitamíny,nebo ho naočkují filmovou injekční stříkačkou?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa