Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Ministryně se raduje z Kryštofa. Dostálová byla v porodnici, zatímco se Babiš potil v Bruselu

Autor: Jakub Veinlich - 
23. července 2020
05:05

Ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová (za ANO) je štěstím bez sebe. Od soboty je z ní v 49 letech poprvé babička. Zatímco se premiér Andrej Babiš (za ANO) potil na mimořádném summitu v Bruselu, jeho ministryně si mezi přípravami kompenzací pro hotely odskočila do porodnice za prvorozeným vnukem.

„Jsem nejšťastnější babičkou na světě,“ pochlubila se Blesk Zprávám ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová. Radost v koronavirové krizi jí udělali syn se snachou. O víkendu se jim totiž narodil syn. Dostálové prvorozený vnuk. „Kryštůfek se narodil v sobotu 18. 7.,“ prozradila Dostálová, která se za malým hned jela podívat. Pár dní ale před světem radostnou událost tajila.

„Má 51 centimetrů a váží 3,7 kilogramu,“ přidala nadšeně také základní míry. Malý Kryštof se narodil s drobným předstihem. Původní termín měl až nyní. Snacha tak přivedla na svět zdravého raka.

6458985:gallery:true:true

Takoví lidé jsou podle horoskopů velcí snílci. Pro druhé, když si je oblíbí, by se rozkrájeli, milují prý jídlo, hudbu a kulturu. Muži raci jsou citliví a vnímaví a mají velký smysl pro rodinný život.

Video  Dostálová promluvila o voucherech a dovolené v Česku. Řekla i zásadní životní novinu  - Pavlína Horáková, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Letošní dovolenou Dostálová kvůli malému neplánovala. Už v květnu totiž počítala s tím, že ji budou čekat babičkovské radosti. „V červenci se stanu babičkou a moc se těším na dny, které strávím s prvním vnoučetem,“ řekla ještě před začátkem letních prázdnin Blesk Zprávám.

„Pokud to čas dovolí, pojedu s manželem do jižních Čech nebo do Brna, kde studuje moje dcera,“ dodala k letním plánům. Loni přitom byla ministryně na dovolené ve Španělsku.  

Video  Maďar: Cestování není bezpečné. Můžou vás „vytrasovat“ i zpětně  - Blesk TV
Video se připravuje ...

V Brně má také rodinu vládní kolegyně Dostálové Alena Schillerová (za ANO), se kterou si velmi rozumí. Šéfka státní kasy by jí navíc mohla předávat i babičkovské zkušenosti a fígle. V Brně totiž vychovává prvního vnuka vicepremiérky dcera, někdejší brněnská radní Petra Rusňáková.

Nejen Dostálová, ale i ostatní ministři letos nabádají Čechy, aby kvůli situaci s koronavirem vynechali dovolenou u moře a vyrazili raději po Česku do lázní nebo na různé památky. Premiér Babiš ale ve studiu Blesk Zpráv v rozhovoru Ptám se, pane premiére prozradil, že na letošek sice musel zapomenout kvůli covid-19 na dovolenou na Maledivách, v srpnu by měl ale odletět s rodinou opět do Řecka.

Jeho žena Monika Babišová to přitom podle svých slov nemohla už vydržet doma, a tak v minulém týdnu vyrazila autem i se synem Frederikem do Chorvatska. 

novakalex ( 23. července 2020 08:59 )

Bože můj, té bachyni není ještě ani padesát ? Na tu Babišovu onuci přesně sedí, drzé čelo, lepší než poplužní dvůr.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa