Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Na Prašivou se přišli lidé rozloučit s hospodou: Kvůli covidu narazili poslední sud

Autor: jag - 
17. prosince 2020
15:10

Správce chaty Prašivá na stejnojmenné hoře v Beskydech Martin Stiller narazil ve čtvrtek odpoledne poslední sud piva. Protikoronavirová opatření oblíbenou občerstvovnu opět na nějakou dobu zavřou.

„Sice otevřeme výdejní okénko, ale lidé budou mrznout venku a ani svařák jim nebudeme moct udělat,“ posteskl si Stiller. Oblíbená hospůdka, kde se s radostí občerství snad každý, kdo horu zdolá, byla zaplněná.

Jedním z hostů byl i Tomáš Macharáček (57) z Frýdlantu nad Ostravicí. Po Beskydech chodí rád, jen teď už se na vrcholu nezahřeje. „Je to špatné, odteď budeme mrznout venku,“ říká.

Podle něj měli politici nechat restaurace na horách nebo v přírodě otevřené. „Každý je zpocený, když vyjde nahoru a nebude se mít, kde usušit,“ dodá Macharáček.

Poslední odpoledne s možností si v klidu posedět u polévky nebo kávy využily i maminky, které na horu vyrazily s dětmi na výlet.

VIDEO: Ministr Blatný o zavírání hospod: Není to vina restauratérů, ani zlovůle ministerstva. Lidé tam nemohou mít roušky a styk trvá desítky minut.

Video  Blatný o zavírání hospod: Není to vina restauratérů, ani zlovůle ministerstva. Lidé tam nemohou mít roušky a styk trvá desítky minut 
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa