Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Brno už rozsvítilo vánoční stromky: Kvůli koronaviru bez pompy a diváků

Autor: Hynek Zdeněk, ČTK - 
27. listopadu 2020
13:01

Každoročně to bývá magnet pro tisíce Brňanů. Letos bylo svědkem rozsvěcování vánočních stromů v Brně ale jen pár lidí. Na vině jsou vládní opatření spojená s koronavirem covid-19. Zakazují větší shromáždění než šest osob.

„Na Zelném trhu se stromek rozsvítil před devátou hodinou. Asi o hodinu později začala svítit i šestnáctimetrová jedle na náměstí Svobody,“ uvedla mluvčí radnice Brno-střed Kateřina Dobešová.

U jedle, která letos zřejmě zůstane bez doprovodných adventních trhů, bude kasička pro sbírku Českého červeného kříže. „Přispívat potřebným bude možné i on-line až do vánočních svátků. Podpoříte tak například Dětský domov Dagmar nebo Diecézní charitu Brno,“ uvedla primátorka Markéta Vaňková (43, ODS).

Kolorit Vánoc letos v Brně zřejmě doplní už jen Halouzkův betlém a vyhlídkové kolo. Pokud by vláda uvolnila opatření proti koronaviru, vzniklo by na Zelném trhu 25, na náměstí Svobody 20, na  Moravském náměstí 14, na Dominikánském náměstí 6 a u sochy Jošta 6 vánočních stánků.

VIDEO: Aby letošní Vánoce nebyly kvůli vládním opatřením tak smutné, snaží se brněnští strážníci naladit obyvatele nazpíváním vánočních koled.

Video  Brněnští strážníci nazpívali vánoční koledy, aby pomohli nemocným dětem  - Městská policie Brno
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa