Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Zdravotní sestra Kateřina (†39) zemřela na covid. Zůstala po ní malá Anetka

Autor: simao - 
17. listopadu 2020
22:00

Pandemie koronaviru si v Česku vybírá krutou daň i mezi zdravotním personálem, který mnohdy pracuje do úmoru. V nemocnici v Jihlavě zemřela zdravotní sestra Kateřina Š. (†39). Na středu pro ni přichystali poslední rozloučení. Nechala po sobě dceru Anetka, její kolegyně dojemně zavzpomínaly na to, co s ní prožívaly.

Jihlavská nemocnice smutní pro zdravotní sestru Kateřinu, která podlehla covid-19. „Ve věku 39 let zemřela ve své, vlastní' nemocnici po nerovném boji s covid-19 jedna z nás,“ uvedla v úterý nemocnice na svém facebooku.

Na středu je přitom naplánované poslední rozloučení do kaple Ústředního hřbitova v Jihlavě. Zdravotní sestra Kateřina Š. pracovala na Ortopedicko-traumatologickém oddělení. „Kateřina měla mezi spolupracovníky spoustu přátel, byla vždy usměvavá, milá, ochotná pomoci, poradit a vykonávat svoji práci i nad rámec svých pracovních povinností,“ vzpomínají na ni v nemocnici.

Vyzdobila oddělení, nosila kolegyním buchty...

Dojemný vzkaz přidaly po smrti sestřičky Katky i její blízké kolegyně z nemocnice v Jihlavě. „Měla estetické cítění, které bylo vidět na tom, jak si zařídila domeček a upravila zahradu kolem domu. Z legrace jsme jí říkali, že by se tím měla živit. Vyráběla vánoční dekorace a věnce na malé vesnické trhy a vždycky nám krásně a vkusně vyzdobila oddělení,“ napsaly o ní její kolegyně v příspěvku, který na facebooku zveřejnila Nemocnice Jihlava.

„Její buchty a sladkosti, co nám nosila, byly úžasné a ona měla radost, jak nám chutná. Pekla pro radost i svým známým na svatbu a Vánoce. Byla kamarádská, skromná, vyšla s každým a ráda si povídala. Její smích byl pověstný a nakažlivý. Byla velice pořádkumilovná a to se projevovalo v práci i v péči o pacienty. Měla ráda, když pacienti byli čistí, vykoupáni a bylo o ně celkově postaráno. Potřebovala mít věci v pořádku a stále je kontrolovala a starala se o ně. Pacienti oceňovali její pozitivní přístup. Byla velmi komunikativní, ráda se s nimi bavila a dokázala je rozesmát. V kolektivu byla oblíbená a každý ji měl moc rád. Traumatologii brala jako svou druhou rodinu, a tak se o nás i starala,“ dodaly.

Video  Vzkaz z Karlovarské krajské nemocnice: Covid není chřipka  - Karlovarská krajská nemocnice
Video se připravuje ...

Zdrcené sestřičky: Hodně sil pro dceru

„Zemřela naše kolegyně, a to mě moc mrzí. Dovolte, abych sestřičce Kátě poděkovala za vše dobré, co ve svém životě vykonala,“ okomentovala vzkaz na facebooku její kolegyně Marie S.

Kateřina Š. do nemocnice nastoupila po maturitě v červenci 2001, v roce 2013 nemocnici opustila, když nastoupila na mateřskou s dcerou Anetkou. Zpět vrátila v září 2017. Na covid-19 zemřela 10. listopadu 2020.

„Bylo mi ctí s Káťou sloužit, pracovat a hlavně se smát. Byla s ní velká sranda a byla srdíčkem traumatologie. Budeš nám všem moc chybět. Upřímnou soustrast rodině a hodně sil i pro Anetku,“ napsala další zdravotní sestřička Marie N. o své kolegyni.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

pupak_1 ( 19. listopadu 2020 23:15 )

Proč nepodstupuje zdravotnický personál aspoň základní školení, jak postupovat, aby se proti případné nákaze chránil?
Nebo aspoň letáčky mohli dostat.
Dodržovat 3R
Mýt si ruce, nosit roušky, nebo dodržovat rozestupy.
Pod svícnem bývá tma, proto je tolik nakažených zdravotníků.
Zdravotníci, pravidlo 3R platí i pro vás, nedělejte si z toho srandu, nejste nadlidi.
Potom to takhle dopadá.

tomshark ( 19. listopadu 2020 17:36 )

Vám bych doporučil dobrýho psychiatra

tomshark ( 19. listopadu 2020 17:34 )

***i Klaus a jim podobní by měl jít na pohřeb. Jsou ale i lepší zprávy, u nás na ARO probudili po 2 měsících umělého spánku 50 ti letého muže po covidovy pneumonce. Nikdo z nás nepamatuje takovou situaci ve špitále.

Omasta ( 19. listopadu 2020 00:57 )

Kdo potřebuje, aby v nemocnicích bylo méně nemocných s covidem?. Snad JEN KORUPČNÍCI, CO PRODÁVAJÍ ROUŠKY, testy a vakcíny a ještě vy. Čím více nakažených zdravotníků, tím více za týden vyléčených zdravotníků. A ti jsou rozhodně lepší než přenašeči.
Paní, vy nám to tu hlásáte nějak naopak, jak kdybyste chtěla rozvrátit republiku. Proč vyléčeným nadáváte do antirouškařů?

sekebo ( 18. listopadu 2020 18:41 )

To nejmenší, co můžeme proti nákaze udělat je nosit roušku, ať nakazíme co nejméně lidí, pokud jsme pozitivní a čím méně bude lidí s kovidem v nemocnicích, tím měně bude nakažených zdravotníků. A jestli to antirouškaři nemůžou pochopit, tak jsou zkrátka polomozci !!! Anetky a zdravotní sestry je mi strašně líto.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa