Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

100 tisíc slavících lidí bez strachu z viru. Duhový průvod zahltil ulice na Tchaj-wanu

Autor: ČTK - 
31. října 2020
16:30

Asi 100 000 lidí se podle organizátorů citovaných agenturou AP zúčastnilo dnešního pravidelného Gay Pride pochodu v tchajwanské metropoli Tchaj-pej. Přestože letos kvůli koronaviru mnoho událostí spojených s takzvanými pochody hrdosti příslušníků sexuálních menšin proběhlo pouze virtuálně, Tchaj-wanu se podařilo udržet šíření viru pod kontrolou, lidé se tak mohli za slunečného dne osobně zúčastnit slavnostního průvodu. Mnoho přítomných nemělo roušky, jiní zvolili ochranu obličeje v duhových barvách.

Tchaj-wan je zatím jediné místo v Asii, kde jsou od minulého roku povoleny sňatky osob stejného pohlaví. V pátek během hromadného svatebního obřadu organizovaného tchajwanskou armádou uzavřely manželství také dva lesbické páry.

„Zatímco zbytek světa je ochromen pandemií, my si můžeme dovolit uspořádat takovouto hromadnou akci,“ řekl jeden z účastníků. Přesto byla účast na letošním pochodu menší než v minulém roce, protože kvůli dopravním omezením nemohli dorazit cizinci.

Na autonomním ostrově, kde žije asi 24 milionů lidí, se koronavirus prokázal pouze u 555 osob a v posledních 200 dnech se zde neobjevil ani jeden případ lokálního přenosu.

Blbos-Vystrcil ( 31. října 2020 22:18 )

Já jsem Tchaj-wanec!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa