Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Feri „školil“ Babiše z komunikace o opatřeních. Vláda ji prý „polidští“, slíbil premiér

Autor: ČTK, for - 
22. října 2020
16:20

Premiér Andrej Babiš (ANO) podpořil při dnešních sněmovních interpelacích námět Dominika Feriho (TOP 09), aby vláda vysvětlovala opatření k omezení šíření covidu-19 srozumitelnou formou. Feri poukazoval na to, že restrikce jsou psány právnickým jazykem a mohou působit i výkladové potíže. Míní, že by měla vzniknout webová stránka, na níž by byla opatření popsána lidsky i s konkrétními příklady.

Feriho sleduje na sociální síti Instagram kolem 700 tisíc lidí, v poslední době se věnuje právě vysvětlování vládních opatření, která jsou podle něj mnoha lidem nejasná, a proto hledají odpověď na konkrétní otázky.

„Určitě to má moji podporu,“ řekl Babiš nabídl Ferimu schůzku. Podle premiéra by bylo dobré komunikaci s veřejností „polidštit“. Babiš ale také uvedl, že na úřadu vlády nejsou schopni něco takého řešit. Feriho pozval na schůzku do Strakovy akademie, nejmladší český poslanec ji následně na instagramu potvrdil.

Ministerský předseda připustil, že komunikace záležitostí kolem nového typu koronaviru je slabá stránka vlády, spěje však podle něho k lepšímu. Poukázal na twitterový účet ministra zdravotnictví Romana Prymuly (za ANO). „Odpovídá na dotazy a má to nejlepší ze všech ministrů,“ soudí. Babiš také pochválil Feriho informování na instagramu. „Co jste udělal vy, měl udělat (ministr školství Robert) Plaga (za ANO),“ podotkl Babiš.

Ministerský předseda také čelil požadavku předsedy hnutí STAN Víta Rakušana na zveřejňování dat ohledně infekce a dalších plánů vlády. „Chcete od nás, abychom řekli dopředu, co bude. To neví nikdo,“ komentoval to Babiš.

Video  Babiš po Prymulovi a Zemanovi vyzval lidi: Zůstaňte doma, s rodinou, jděte jen do práce.  - Facebook - A. Babiš
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

rapid15 ( 17. prosince 2020 15:29 )

Že má mládež svůj vlastni slang není nic proti ničemu.
Že se jim snaží učitelépodbízivě přizpůsobit je na hraně.
Čeští pseudovzdělanci , kde je každý min. maturant , bc., mgr. a každý z nich má v malíčku Základní listinu práv a svobod i Ústavu.
Přitom čtení úředního sdělení , "jim mohou mohou působit výkladové potíže" (třeba v jakém časovém rozmezí mají jít nakupovat ) .

Ale že těmhle trotlům premiér ČR poleze do zadku, jako psík se bude lísat "polidštěnou" komunikací, nejlépe na FB, kde ho pak tyhle paka, co by chtěli vést tento stát olajkujou, to už je od Babiše úplně za hranou .

H2So4marmat ( 22. října 2020 19:21 )

Když ses dala vopíchat volem , co se divíš ..

H2So4marmat ( 22. října 2020 19:19 )

Už tě v Perlovce vyloučili stará kraksno nás se ujali sousedi , ŠLAPKO

H2So4marmat ( 22. října 2020 19:16 )

Proč mě máti tajíš ?

marmat ( 22. října 2020 19:12 )

Agent nějakého Bureše - to je kdo ???
Jan Sochor , ochotník z Barrandova ?
Ten projel svůj velký Casting na uvolněný flek po MCH !!!
28.10.2020 může dělat na prázdném jevišti v Braníku
kotrmelce vzad....a nebo vpřed plavmo ....
No jak libo !

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa