Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Koronavirus v dopravním podniku: 165 nakažených zaměstnanců, další desítky jsou v karanténě

Aktualizováno -
6. listopadu 2020
12:23
Autor: ČTK - 
14. října 2020
14:14

Pražskému dopravnímu podniku (DPP) vzrostl počet zaměstnanců nakažených nemocí covid-19. Podnik eviduje ke 4. listopadu celkem 156 pracovníků s pozitivním testem, což je více než dvakrát tolik než před zhruba třemi týdny. Další desítky lidí jsou v karanténě. Provoz MHD ohrožen není. DPP je největší městskou firmou a zaměstnává téměř 11 000 lidí.

Z celkového počtu nakažených je 65 pracovníků z provozu, to znamená řidiči, strojvedoucí, dispečeři nebo dozorčí. V karanténě je pak ještě dalších 55 provozních zaměstnanců a dalších 112 pracovníků z ostatních profesí. „Na současný běžný provoz autobusů, tramvají nebo metra, nemají výše zmiňované případy zatím zásadní vliv,“ uvedla mluvčí DPP Aneta Řehková.  

Prostory, ve kterých se pozitivně testovaní zaměstnanci pohybovali, a to včetně kabin vozidel i prostoru pro cestující, nechal DPP vydezinfikovat. Takto postupuje od začátku pandemie.

Podnik již na začátku pandemie letos v březnu upravil režim v provozu. U všech druhů veřejné dopravy omezil střídaní řidičů a provozních zaměstnanců na nezbytné minimum. Například u autobusů se podnik snaží mít dané vodidlo pouze pro určitý malý okruh řidičů, kteří se střídají. „Tato opatření jsme dodržovali i během letního uvolňování a dodržujeme jej i v současnosti,“ sdělila mluvčí.

Koronavirus na magistrátu

Nakažené eviduje také pražský magistrát, jenž má zhruba 2200 zaměstnanců. „Ke konci října evidujeme 34 zaměstnanců nakažených onemocněním covid-19. Dalších 25 zaměstnanců je v karanténě a 34 zaměstnanců je v preventivní karanténě,“ řekl Blesk.cz mluvčí magistrátu Vít Hofman s tím, že v budovách magistrátu už od jara platí přísná hygienická opatření.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa