Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Maminka skončila kvůli koronaviru v umělém spánku: Po probuzení porodila zdravá dvojčata

Autor: jžk - 
13. října 2020
16:33

Danielle Martinová (32) z Belfastu byla již trojnásobnou maminkou, když jí v březnu kvůli covidu-19 hospitalizovali v devátém týdnu těhotenství. Kvůli těžkému průběhu musela být uvedena do umělého spánku a lékaři se obávali, že nenarozené dítě nepřežije. Když se po deseti dnech probrala, čekala celou rodinu radostná zpráva – pod srdcem nosí dvě holčičky a obě jsou zdravé!

Daniellin partner, Bryan Green (32) byl k smrti vyděšený, když ho lékaři informovali o jejím stavu. Žena byla 30. března přijata do nemocnice s podezřením na těžký zápal plic poté, co jí Bryan zavolal sanitku. Po šesti dnech nemoci se totiž nemohla skoro nadechnout.

V nemocnici ji nasadili ventilátor, ale brzy vyšlo najevo, že je pozitivní na covid-19. Její stav se zhoršoval, byla uvedena umělého spánku. Když se jí její partner snažil dovolat, bylo mu řečeno, že bojuje o život a je vysoce nepravděpodobné, že by nenarozené dítě boj Danielle s koronavirem přežilo. „Když mi to zavolali, oněměl jsem, bylo to šílené,“ vzpomíná Bryan.

Jako zázrakem se však po deseti dnech v umělém spánku Danielle probrala a zavolala svému muži, aby mu oznámila, že čekají dvojčata. „Lékaři mě kontaktovali, že je vzhůru. Musel jsem jí okamžitě zavolat a zeptat se na naše dítě, ale nic mě nemohlo připravit na to, že jsou vlastně dvě!“ líčí radostně Bryan okamžiky, kdy se dozvěděl, že do jeho života vstoupí malé princezny.

Danielle a Bryanovi se 7. října narodily zdravé holčičky, Amelie a Ava, které se nyní zabydlují doma po boku svých tří starších bráchů – Jaidena (9), Parkera (3) a Joshuy (2). „Jsme tak šťastní, že i po tak nejistém začátku nakonec všechno dobře dopadlo a že naše rodina je konečně doma, šťastná a zdravá,“ usmívá se Bryan a připouští, že s pěti dětmi bude v jejich domě blázinec. Své novorozené poklady by však nevyměnil za nic na světě.

frantacizek ( 13. října 2020 22:07 )

no tak to je zázrak

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa