Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

„Hluční karaoke zpěváci“ maří boj s virem, stěžuje si guvernér. A radí spánek

Autor: Darina Jíchová - 
18. září 2020
22:12

Guvernér filipínské provincie Cavite Jonvic Remulla se obrátil na veřejnost s poněkud bizarní žádostí, chce, aby lidé nahlašovali úřadům „hlučné karaoke zpěváky“, kteří podle něj kazí boj proti koronaviru v jeho regionu, informovala stanice CNN.

Na Filipínách stále platí přísné restrikce spojené s pandemií koronaviru, byla zavedena například večerka. „Večerka nebyla zavedena jen jako omezení nesmyslných nočních procházek, ale také na posílení těla pomocí kvalitního a hlubokého spánku,“ uvedl Remulla. Jeho prohlášení vyvolali milovníci karaoke, které patří mezi oblíbené filipínské hobby.

Jako obranu proti koronaviru guvernér doporučil spánek

Guvernér na svém facebooku sdílel úryvek písně My Way od amerického zpěváka Franka Sinatry, v příspěvku vysvětlil, že lidé svůj imunitní systém a obranyschopnost proti koronaviru posílí hlavně vydatným spánkem, který ale narušuje hluk, jenž vydávají karaoke zpěváci. Dodal také, že apel vzešel z řady stížností, které jeho vláda obdržela.

„Karaoke je zálibou všech, co nemají od večera do úsvitu co dělat,“ prohlásil Remulla. „Pokud jste k tomu ještě opilý více, než je zdrávo, můžete být zadržen, obviněn a převezen na stanici. I když se vám nechce jít brzo spát, jděte spát. Naučte se respektovat své sousedy, kteří musí stávat ve čtyři ráno (třeba jako já),“ spílal hlučným lidem na facebooku.

Karaoke je skutečně celonárodně velmi oblíbené a karaoke bary jsou na každém rohu, lidé dokonce mívají vlastní karaoke doma. Není neobvyklé, že se doma pořádají velké večírky, kde se Filipínci oddávají své milované zábavě. Došlo dokonce i k pár vraždám spojeným s karaoke verzí písně My Way, hned několik lidí bylo zavražděno poté, co v baru odzpívali tuto píseň.

Koronavirus na Filipínách

Podle dosavadních dat jsou Filipíny nejhůře postiženou zemí z jihovýchodoasijských států, od počátku pandemie zde zaregistrovali 273 tisíc případů, koronaviru podlehlo více než 4700 osob. Konkrétně provincie Cavite hlásí 8860 nakažených a 197 obětí.

Na konci srpna prezident země Rodrigo Duterte oznámil, že se začne s rozvolňováním restrikcí, začnou se otevírat restaurace a další podniky. Vláda rovněž dovolila větší počet účastníků na náboženských obřadech. Zbylá opatření ale zůstávají v platnosti, denně totiž přibývají tisíce nových případů, za posledních 24 hodin to bylo přes 3500 dalších pacientů.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa