Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zákaz jednodenních výletů k moři: Po rvačce na pláži si letoviska v Belgii „dupla“

Autor: ČTK - 
9. srpna 2020
19:40

Několik belgických přímořských letovisek dnes zakázalo jednodenní výlety za koupáním. Stalo se tak poté, co v sobotu na pláži v Blankenberge vypukla prudká potyčka související s nedodržováním potřebné vzdálenosti kvůli koronaviru. Podobné problémy řeší v současném horkém počasí i v Británii a Německu.

Podle belgického tisku rvačku vyvolala skupina mladých lidí, která se postavila policii, když ji strážníci požádali, aby od moře odešla. Povolený počet rekreantů v místě totiž přesáhl povolenou normu. Několik lidí bylo zatčeno.

Potíže s náporem tisíců návštěvníků na plážích hlásí také Británie. Policie ve městě Bournemouth uvedla, že dodržování bezpečné vzdálenosti je už zhola nemožné, a požádala lidi, aby zůstali doma.

Lidé se hromadně vydali za ochlazením ve vodě také v Německu. Úřady na severu země ale varovaly, že některé pláže a také některá jezera se budou muset pro koupající uzavřít, protože lidé nedodržují potřebný rozestup 1,5 metru.

„Parky, jezera, pláže a koupaliště jsou narvané k prasknutí. Zachovejte si chladnou hlavu. Respektujte rozestupy, a pokud to není možné, noste roušky,“ napsala na Twitteru berlínská policie.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa