Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Lázeňská inspektorka: Pawlik láká na aquapark, s vouchery má problém. Františkány bodují

Video se připravuje ...
Autor: Nikola Forejtová - 
30. července 2020
05:30

Letní sezóna je v plném proudu a jednou z oblíbených destinací jsou i Františkovy Lázně. Lázeňská inspektorka do městečka odpočinku a relaxu vyrazila s kamerou a zavítala jak k ikonické soše Františka, tak i do místního populárního hotelu Pawlik-Aquaforum. Ten překvapil luxusem, aquaparkem, ale i povinností nosit roušky a relativně vysokou cenou. Obchodní ředitel hotelu Viktor Slezák nám pak objasnil problém s vouchery, který resort má.

Vláda připravila na podporu lázní speciální slevové vouchery v hodnotě 4 tisíc korun. Jejich čerpání je možné po celé ČR. Možnost využít slevu máte i ve Františkových Lázních. Do jednoho z hotelů, který tuto možnost nabízí, se vypravila lázeňská inspektorka.

Ve SPA Pawlik-Aquaforum nás uvítal červený koberec a sochy v recepci. Ostatně sochy najdete všude po hotelu a stejně tak v jeho okolí. Během procházení kolonád jsme si povšimli i soch, kterým doslova vykukoval zadek a které byly dokonce na prodej. 

Na rozdíl od Karlových Varů, kam jsme jeli minulý týden, tu je o poznání větší klid. A to i přesto, že se hotel nachází hned u dvou kolonád a jen 8 minut pěšky od ikonické sochy Františka, který drží rybu.

Socha Františka ve Františkových Lázních Socha Františka ve Františkových Lázních | Profimedia

Pozor na roušky

Jako nestátní zdravotnické zařízení musí resort Pawlik-Aquaforum dodržovat přísnější hygienická pravidla. Z toho důvodu je pohyb ve vnitřních částech hotelu možný jen s ochranou nosu a úst. „Roušky byly zavedeny hned na začátku nouzového stavu a postupně byly zrušeny, právě ale s výjimkou zdravotnického zařízení. Tato povinnost tu tak přetrvává,“ vysvětluje Slezák. Obecně tak radíme, abyste na pobyt do lázní měli raději roušku připravenou. 

Jedním dechem Slezák dodává, že hosté toto nařízení chápou. „Může to být nepříjemné, ale nesetkali jsme se se stížností, či s tím, že by to někdo nedodržoval,“ konstatoval. Musíme opravdu říci, že v teplejších částech hotelu jsme se pořádně zadýchali. To je ale vzhledem k tomu, že nechceme nakazit hosty hotelu, kteří sem ve velkých počtech jezdí i s oslabenou imunitou, ještě malá cena. 

Pawlik-Aquaforum má ve Františkových Lázních několik hotelů. My se nacházíme v tom luxusnějším, kde je i nejvíce možností trávení volného času a nejvíce procedur. To se samozřejmě odráží i na ceně. „My jsme lázně pro každého. Od dvouhvězdičkové, až po ty nejluxusnější, kde se ty ceny pohybují od 8 – 25 tisíc korun,“ uvádí ředitel Slezák.

Za pivo pak zaplatíte okolo padesáti korun, tedy alespoň v tomto hotelu. V resortech, které mají méně hvězdiček, více ušetříte. Co se týče i pevného stravování, které se liší dle balíčku, který si zakoupíte.

Slezák: S vouchery máme problém, nabízíme jen 14denní pobyt

Vládní poukaz je určen pro dospělé osoby, využít tak můžete dva, pokud jedete v páru. Podmínkou je to, že musíte v hotelu strávit alespoň šest nocí a během pobytu absolvovat alespoň pět procedur. Stejně jako v Karlových Varech, i zde udělal hotel voucher na míru. 

„Jmenoval se Lázně s příspěvkem, to fungovalo velmi pěkně. Nyní jsme ale v situaci, kdy program covidu sice běží už měsíc, ale stále nemáme dotační podmínky. Rozhodli jsme se tak, že to dáme pouze na 14denní léčebné pobyty, protože kdyby to bylo omezené, tak chceme, aby to bylo výhradně pro ty, kteří potřebují zdravotní péči,“ uvádí na pravou míru problematiku s vouchery Slezák. 

Uznává ale, že byly poukazy skvělým nápadem, který do hotelů nahnal turisty. „Aktuálně jsou hotely plné, a to i přesto že zahraniční turisté chybí (…) Nyní jezdí i lidé, kteří normálně do lázní nejezdí,“ zmiňuje Slezák a doplňuje, že díky Aquaparku jsou resorty vhodné rovněž pro rodiny s dětmi. „Jsou ale i resorty, které jsou opravdu určeny jen pro léčbu a odpočinek a zde se to spíše hodí pro starší klientelu,“ dodává.

Hotel Pawlik-Aquaforum nám ukázal své zařízení krůček po krůčku. Kromě čtyřhvězdičkového resortu nabízí i méně luxusní hotely Hotel Pawlik-Aquaforum nám ukázal své zařízení krůček po krůčku. Kromě čtyřhvězdičkového resortu nabízí i méně luxusní hotely | Archiv Pawlik-Aquaforum

Do aquaparku pak zamířil i jeden z návštěvníků Františkových Lázní, kterého Blesk Zprávy oslovily v jedné z kolonád. „My jsme tu jen na vykoupání. Jinak bydlíme v Mariánských Lázních. Nevyužili jsme ale voucher, protože jsme měli zájezd koupený ještě před tím, než s tím vláda přišla a zpětně to aplikovat nelze,“ uvedl muž, který přijel s celou rodinu.

Lázeňská inspektorka se doptávala Slezáka, zdali hostům hotelu nevadí, že do aquaparku chodí i lidé z ulice. Podle něj to není problémem, a to i díky tomu, že mají hosté oddělený vstup a mohou odpočívat v tišší části resortu, na Slunečné louce. 

Jak již bylo naznačeno, čtyřhvězdičkový Pawlik-Aquaforum je zaměřený na léčebné procedury, které probíhají v hlavní budově a pak také v Císařských lázních, kam se hosté dostanou podzemním tunelem. 

„Většinou poskytujeme 70 léčebných procedur, ale většina z nich je právě až po konzultaci s lékařem. Funguje to tak, že právě když k nám někdo přijede, tak mu lékař sestaví plán a udělá to podle zdravotního stavu pacienta (…) Nejpopulárnější jsou masáže a zábaly,“ dodává Slezák. A pyšní se i tím, že se v resortu provádí i diagnostika a na vše nahlíží zdravotnický personál. 

Františkovy lázně hodnotíme velmi kladně. Okolí nabízí spoustu příležitostí k zábavě. Hotel nás rovněž oslovil, ačkoliv cena se může zdát vyšší. To je ale vzhledem k poměru cena a výkon v pořádku. „Františkány“ jsou navíc ploché - nemusíte se tak plazit do kopce, a to je vzhledem k současným tropickým teplotám velké plus. 

blamal ( 30. července 2020 07:27 )

“ Ostatně sochy najdete všude po hotelu a stejně tak v jeho okolí. Během procházení kolonád jsme si povšimli i soch, kterým doslova vykukoval zadek a které byly dokonce na prodej.“ “... a jen 8 minut pěšky od ikonické sochy Františka, který drží rybu.” “ Musíme opravdu říci, že v teplejších částech hotelu jsme se pořádně zadýchali. To je ale vzhledem k tomu, že nechceme nakazit hosty hotelu, kteří sem ve velkých počtech jezdí i s oslabenou imunitou, ještě malá cena.“ “ V resortech, které mají méně hvězdiček, více ušetříte. Co se týče i pevného stravování, které se liší dle balíčku, který si zakoupíte.“ “ Hotel nás rovněž oslovil, ačkoliv cena se může zdát vyšší.” A další perly v tomhle ubohým článku. Je ta autorka normální? Co to mele? Ona nechce nakazit hosty? Je covid pozitivni? Pozitivni bude predevsim na katastrofalne nizky pocet zavitu sede kury mozkove. Otresna slatanina plna hovadin.

Pohybovenadany ( 30. července 2020 05:44 )

Ať už konečně vyhodí Lenera z toho hokeje i s tím Králem . Děkuji Milane z Indie

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa