Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Babiš ukázal na nakaženou kadeřnici se 12 klienty. A s vouchery na lázně je problém

Autor: kal - 
5. července 2020
20:00

Premiér Andrej Babiš (ANO) využil prodloužený víkend k tomu, aby se poprvé v životě vydal do lázní. Konkrétně do Aurory v Třeboni, kde má léčebné kúry od pátku až do pondělí. Vláda Čechy k cestě do lázní motivuje voucherem na 4000 korun na osobu, jenže ne na všechny zájemce o konkrétní lázně se zatím dostalo. Babiš zmínil, že za první tři dny o lázeňské vouchery projevilo zájem 54 tisíc Čechů. Ve svém nedělním hlášení se premiér vydatně věnoval i tématu koronaviru, zmínil i nové ohnisko na Kutnohorsku. A „vypíchl“, že mezi nakaženými tu byla i kadeřnice, která měla 12 zákazníků.

„Poprvé v životě jsem v lázních. Přijel jsem už v pátek, budu tady do pondělí – v pondělí je svátek. A moc si to užívám,“ prohlásil Babiš na videu a pochlubil se, jaký má program. „Měl jsem rašelinovou koupel, je tady skvělý fyzioterapeut, dneska jsem měl lázeň, budu mít ještě lymfomasáž. Jsou tady strašně příjemný lidi, velice šikovný ředitel,“ uvedl ministerský předseda.

Pokud si chtějí lázní užívat také Češi, mohou využít voucher ve výši 4000 korun na osobu – pod podmínkou, že stráví v lázních minimálně šest nocí a absolvují aspoň pět procedur. Jenže ne na všechny zájemce se zatím dostalo. „Problém je trošku v tom, že všichni by chtěli do Luhačovic nebo do Třeboně, ale myslím si, že jednotliví ředitelé to řeší. Samozřejmě, je to z peněz Evropské unie, tak tam musíme splňovat určitá pravidla,“ zmínil Babiš.

Přetížené lázně odmítají zájemce s vouchery

Lázně v Česku jsou přitom přetížené zájemci, kteří chtějí uplatnit vouchery na 4000 korun. Jak upozornila televize Nova - řada lázeňských zařízení s klienty teď vůbec nekomunikuje telefonicky, nemá pro ně volné termíny nebo jim je nabízí až například v listopadu. Smůlu mají i ti, kteří by chtěli vyrazit s voucherem podobně jako Babiš do třeboňských lázní Aurora - zatím je tu nepřijímají.

Premiér v rámci komentáře ke koronavirové situaci v Česku zmínil i Kutnohorsko, kde se nákaza objevila v malé firmě HR Partner CZE v obci Církvice zhruba deset kilometrů od Kutné Hory. „Máme lokální ohniska. Teď nově Kutná Hora, tam byl sraz firemních zaměstnavatelů, nakazilo se tam 13 lidí, kteří měli 100 kontaktů. Dokonce jedna kadeřnice, která měla 12 zákazníků,“ prozradil premiér.

Volba natočit svůj nedělní pořad na vyhlídce lázní Aurora se ukázala jako problematická. Víc než pěkný výhled totiž pozornost diváků zaměstnalo množství kamení, kterým si Babiš jistil papíry s poznámkami. Nedostatečně, jak se v průběhu pořadu ukázalo. Premiér to párkrát komentoval se slovy: „Musím tady to držet, protože je tady velký vítr.“

brano34 ( 8. července 2020 16:51 )

Kadeřnice ukázala na infekčního Babiše,
protože Babiš nakazil většinu voličů ANO,
kteří budou muset být o dalších volbách v karanténě.

marmat ( 6. července 2020 21:02 )

verka1 a spol.: CO JE TOHLE ZA ŠÍLENOU ÚROVEŇ DISKUZE ????

marmat ( 6. července 2020 20:59 )

Radek Nekovar: Vy máte VELMI hnusnou duši/názor/vidění světa.....
Zoufalé a nešťastné....
Dělejte se sebou něco....ale rychle!!!

marmat ( 6. července 2020 20:55 )

ganisu: Vaše "myslivna" je úplně zava­řená­....­.zkud­ste se vyvětrat.....
TOHLE není diskuze -tohle je bída.

marmat ( 6. července 2020 20:32 )

novakalex:
Vy jste si ho takto "vysnil" ........a zkoušíte být SUPER/odpornej....
To co předvádíte je "úplně mimo mísu"....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa