Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Karvinsko se vrací do života. Hygiena povolila akce nad 100 lidí i návštěvy v nemocnicích

Autor: ČTK, for - 
12. června 2020
15:50

Krajská hygienická stanice (KHS) v Ostravě zrušila mimořádná opatření zavedená kvůli šíření koronaviru na Karvinsku. Povolila akce nad 100 lidí i návštěvy ve zdravotnických a sociálních zařízeních. Města a obce v okrese Karviná už rovněž nemusí pravidelně provádět dezinfekci veřejných prostranství. Zrušení opatření dnes (KHS) oznámila na svých internetových stránkách.

Opatření souvisela s ohniskem nákazy nemoci covid-19 v karvinském Dole Darkov společnosti OKD. Kvůli tomu se 25. května neuvolnila část opatření, která se rušila jinde v Česku. Povinnou dezinfekci nařídila KHS od 28. května. Hromadných akcí se taky nyní může účastnit až 500 lidí, což je limit stanovený nařízením ministerstva zdravotnictví.

V souvislosti s Dolem Darkov společnosti OKD je dosud v evidenci hygieniků 470 pozitivně testovaných lidí. Je mezi nimi 314 zaměstnanců dolu (včetně 22 polských pendlerů) a 149 jejich příbuzných. Dalších sedm pozitivně testovaných jsou lidé z jiných firem, které v dole provádějí třeba údržbu. V celém Moravskoslezském kraji se od počátku pandemie nakazilo 1755 lidí.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa