Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

„Kurážná babička“ (103) porazila koronavirus. Uzdravení oslavila milovaným pivem

Autor: Darina Jíchová - 
28. května 2020
13:10

Babička Jennie Stejnaová (103) ukázala, že má pořádně tuhý kořínek. Polka žijící v americkém Massachussets se nakazila koronavirem způsobujícím nemoc covid-19, chvílemi to s ní vypadalo opravdu zle a rodina už se s ní loučila. Jennie ale nakonec nákazu porazila a vítězství nad nemocí zapila svým milovaným pivem. Její příběh přinesl list Daily Mail.

Jennie, v tisku známá jako „kurážná babička“, bojovala s koronavirem přes 3 týdny, uzdravila se 13. května a už je zpátky v domově důchodců ve městě Wilbraham. O jejím stavu s novináři promluvila její vnoučata. „Tak ta naše kurážná babička oficiálně porazila koronavirus,“ oznámil v den jejího uzdravení její vnuk Adam Gunn.

Právě Gunnovi se Jennie během nemoci svěřila, že je „připravená odejít do nebe“, Polka byla první seniorkou, kdo se v jejím domově důchodců infikoval. Nemoc měla u ní dost těžký průběh a lékaři ztráceli naději, že se uzdraví. Nakonec ale ukázala, že je bojovnice a vyléčila se.

Milovnice piva a baseballu

Na oslavu svého zotavení si přála láhev svého oblíbeného piva Bud Light. Na videu z domova důchodců je vidět, jak si stařenka na pivu pochutnává, ocenila obzvláště to, že bylo vychlazené. Studené pivo je podle ní velmi osvěžující. Její vnoučata tisku vysvětlila, že kromě piva miluje také baseball a je skalní fanynkou bostonských Red Socks.

„Pamatuju si, jak sedávala venku, pila pivo a poslouchala zápasy Red Socks v rádiu,“ popsala její vnučka Shelley Gunnová. Těsně před onemocněním Jennie navštívila i s dcerou Violet, Jennie, která v roce 1992 ovdověla, má 2 děti, 3 vnoučata, 4 pravnoučata a 3 prapravnoučata. „Děkujeme všem, kteří se zasloužili o její uzdravení. Hlavně sestřičce, která dnem i nocí seděla u její postele,“ vzkázala Gunnová.

Koronavirus v USA

Spojené státy jsou v současnosti nejhůře postiženým státem, v zemi je téměř 1,7 milionu potvrzených případů, počet úmrtí již přesáhl hranici 100 tisíc. Z nemoci se zatím zotavilo na 391 tisíc pacientů.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa