Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Zataženo, déšť 16°C

Ivanka Trumpová se předvedla v roušce, kterou si otec odmítá nasadit. Melania zklamala

Autor: Darina Jíchová - 
17. května 2020
12:40

Nejbližší poradkyně Bílého domu Ivanka Trumpová vyrazila na prohlídku skladu potravinové banky v Marylandu. Dcera prezidenta Donalda Trumpa byla perfektně sladěná v černém overalu za tři tisíce korun, černobílých balerínách od Chanelu za 19 tisíc korun a černé roušce ozdobené broží s americkou vlajkou. 

Po vzoru slovenské prezidentky Zuzany Čaputové Ivanka ukázala, že rouška může být módním doplňkem plně zapojeným do zvoleného modelu. První dcera se nechala slyšet, že roušku nosí „vždycky“. Její otec ale o nošení roušky nechce ani slyšet, přestože sám vydal nařízení o zakrývání úst a nosu v Bílém domě, jeho manželka Melania roušku prosazovala. Zklamala ale, když se neřídila vlastní radou a na akci se skautkami přišla bez ní, uvedl deník Daily Mail.

Pro Ivanku to byla první událost, které se účastnila poté, co se u její osobní asistentky potvrdil koronavirus. Prezidentova dcera zdůraznila, že se svou spolupracovnicí se přes dva měsíce osobně neviděla.

Dodala také, že se společně s manželem Jaredem Kushnerem nechala testovat, u obou byl výsledek negativní. Ivanka byla až do 28. dubna v izolaci se svými dětmi, vzbudila kritiku, když během Pesachu, tzv. židovských velikonoc, porušila karanténu a s rodinou si zajela do otcova golfového klubu v New Jersey.

Na cestu do skladu potravinové banky, která distribuuje jídlo pro neziskové organizace a charity, se Ivanka "vymódila". Za trendy doplněk jí posloužila rouška, na kterou si připnula brož z otcovy inaugurace. Ivanku doprovázel ministr zemědělství Sonny Perdue, roušku si oba sundali, když promlouvali k zaměstnancům skladu.

Ivanka: Pro prezidenta platí jiná pravidla

Ivanka všem přítomným poděkovala za jejich práci, za pořádání potravinových sbírek, tvorby balíčků a zajišťování, že se jídlo dostane ke všem „Američanům v nouzi“.

První dáma Spojených států Melania Trumpová na svém instagramu propaguje nošení roušek. První dáma Spojených států Melania Trumpová na svém instagramu propaguje nošení roušek. | Instagram: Melania Trump

„Pro styk s prezidentem platí jiná procedura, každý, kdo s ním přijde do styku, má roušku. Já také, prezident ji mít nemusí. Každý, s kým se setká, musí podstoupit testy,“ vysvětlila Ivanka, proč se Trump na veřejnosti pohybuje bez ochranných prostředků.

Trumpovi bez roušek

Oproti prezidentovi je první dáma velkým zastáncem nošení roušek, ke kterému pravidelně vyzývá na svých sociálních sítích. Tým Trumpové povinně nosí roušku už od dubna, na poslední akci v Bílém domě se ale ukázala bez ní.

Její tisková mluvčí Stephanie Grishamová se záležitost snažila objasnit tím, že během celé akce se dbalo na dodržování bezpečných rozestupů a „rouška tak nebyla třeba“. Trumpová se ale nevyhla kritice za pokrytectví.

a-z- ( 18. května 2020 10:25 )

Už na ty zprávy nečum.

alzbeta59 ( 18. května 2020 04:10 )

No, podle te fotky, ji dole neprileha, mohla uplne v klidu jit bez ni.

JaNat ( 18. května 2020 00:42 )

Viděla jsem umírat lidi s covidem, věděli, že zemřou, strach v očích, ukrutné bolesti a strašně si přáli, aby je někdo z rodiny obejmul, umírali sami se slzami v očích. Ti co se z toho dostali už nikdy nebudou zdraví, ti mají celoživotní následky, prožrané plíce, zničené orgány. Ty chřipečko. Máš štěstí, že jsi v Česku a že Babiš jednal rychle, ale v mnoha zemích nevěděli do čeho mrtvoly balit. Tolik jich bylo, ty chřipečko. Nenosil jsi roušku, takže jsi mohl klidně covid roznášet, za to bys měl viset. Jenom ukazuješ jak jsi hloupý.

jochen84 ( 17. května 2020 15:19 )

Také jsem nenosil hadr přes hubu a naprosto to odmítám! Nikdy mě v tom nikdo neuvidí

sekebo ( 17. května 2020 13:13 )

Ano Trumpeto, jseš opravdu jednička, ale musíš zvednout jiný prst, Topol ti poradí. A kampak odložil čepičku America First, která je teď s Kovidem a jeho politikou v júeséj naprosto aktuální !!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa