Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Zeman ukázal pomlázku. Hamáček tasil červená vejce a vzkazuje: Zůstaňte doma

Aktualizováno -
13. dubna 2020
19:01
Autor: Nikola Forejtová - 
13. dubna 2020
12:05

Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) na sebe prásknul, že má moc rád červenou. Vedle červeného svetru se tak na Velikonoční pondělí pochlubil i stejně zbarvenými vajíčky. Na Čechy apeloval, aby i o svátcích zůstali raději doma, a zároveň poděkoval za obrovskou vlnu solidarity, která se v Česku vzedmula. A není jediným politikem, který sdílel, jak si užívá pondělní nadílku. Poslankyně a bývalá ministryně obrany Karla Šlechtová (ANO) se zvěčnila s rambohafíkem, premiér Andrej Babiš (ANO) s dvoumetrovou pomlázkou a zdravici poslala i eurokomisařka Věra Jourová (ANO). Exministryně školství Kateřina Valachová (ČSSD) pak povzbudila občany, aby nebyli smutní. 

Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) dostal od jednoho voliče krásný dárek. Poslal mu snímek červených vajec. „Děkuji za krásnou fotku velikonočních vajíček. Červenou barvu mám rád,“ svěřil se. Hamáček se v době koronavirové krize červenou proslavil, na tiskové konferenci po jednání vlády se totiž před kamerou objevil neformálně oblečený ve svetru právě této barvy.

Neopomněl poznamenat, jako již mnohokrát, aby lidé zůstali doma a neohrožovali tak sebe, své blízké a také své okolí. „Dostali jsme se všichni do situace, ve které jsme nikdo nechtěli být. A navíc jsme si to ani pořádně nedokázali představit. Lidé sledují čísla u nás i v zahraničí. Všude je mnoho analýz. Ale já bych chtěl mluvit o něčem jiném. O neuvěřitelné vlně solidarity, která se zvedla napříč celou společností,“ dodal na facebooku a poděkoval lidem,  kteří jsou nyní v první linii.

Jan Hamáček v roušce a červeném svetru na tiskovce po jednání vlády Jan Hamáček v roušce a červeném svetru na tiskovce po jednání vlády | Úřad vlády ČR

Velikonoce jsou letos netradiční kvůli probíhající pandemii koronaviru. To politici většinou ve svých příspěvcích nezapomenou připomenout. Navádí tak své spoluobčany, aby opravdu vyjížděli jen na nezbytné návštěvy, drželi se stranou od lidí a nesdružovali se. Vedle Hamáčka přispěli svým snímkem do krámu také další politici napříč ČR.

Zatímco červeně zbarvený ministr na Velikonoce děkuje, exministryně školství Kateřina Valachová (ČSSD) popřála lidem, aby to dobré převáželo nad zlým. Připomněla, že se jedná nejen o křesťanské svátky.

„Jsou to ale i svátky včerejšího Vzkříšení a dnešního Velikonočního pondělí, návratu jara a Slunce, plodnosti. Svátky budoucnosti, pokračování života. Letos je prožíváme daleko osamoceněji. Přeji každému z Vás, ať Velikonoce nejsou smutné, nervozní a nejisté, ať jsou opravdu svátky naděje a obnovy,“ dodala. 

Babiš se Zemanem ukázali pomlázky

Zatímco řada zákonodárců přeje hlavně dnes, na Velikonoční pondělí, Babiš se svým klackem pochlubil již včera. Premiér natočil video, jak se podle přikrádá ke své ženě Monice. Zmínil, že jeho pomlázka měří dva metry, aby tak dodržoval povinný rozestup. 

Znatelně menší proutí ale předvedl prezident Miloš Zeman. Snímek hlavy státu zveřejnil na twitteru mluvčí Jiří Ovčáček s prostým přáním „Veselé Velikonoce.“ 

PornoMíša pak dostala „vyšupováno“ ručně pletenou pomlázkou. „Pomlázku jsem letos upletl ze stejné vrby u Vltavy jako před 20 lety a Míša barvila slupkami od cibule. Letos je holt výtěžek hodování o něco skromnější. S Míšou všem přejeme krásné Velikonoce,“ popřál také Pirát Jakub Michálek.

Jakub Michálek (Piráti) se pochlubil ručně pletenou pomlázkou (13.4.2020) Jakub Michálek (Piráti) se pochlubil ručně pletenou pomlázkou (13.4.2020) | Facebook/Jakub Michálek

Své přání sdílí i poslanci z řad KDU-ČSL. „Krásné Velikonoce a doufám, že milé dámy a slečny budou krásné a zdravé po celý další rok nehledě na #velikonocejinak, “ popřál kupříkladu místopředseda Jan Bartošek

Přání k Velikonocům nepřichází jen z tuzemska. Upečeného beránka s přáním hezkých svátků poslala i eurokomisařka Věra Jourová.

Do Česka poslala beránka také komisařka Věra Jourová (12. 4. 2020) Do Česka poslala beránka také komisařka Věra Jourová (12. 4. 2020) | Twitter/Věra Jourová

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Kazin ( 14. dubna 2020 07:33 )

Boze to jsou zase nektere nazory Jste idioti kulku do palice a je klid .

Kazin ( 14. dubna 2020 07:25 )

Jsi idot pres drzku nechces ?

lunatic ( 13. dubna 2020 23:19 )

Červená vejce? To asi bolelo

Grizelnis ( 13. dubna 2020 19:49 )

Hamak ukazal svoje stary červeny vejce...debil...

Grizelnis ( 13. dubna 2020 18:56 )

Utíkej je vypráskat troubo

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa