Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Prezident (75) přebíhal pracovnu a dal 30 kliků. Zemanův vrstevník radí, jak cvičit

Autor: ČTK - 
10. dubna 2020
09:15

Ugandský prezident Yoweri Museveni (75) předvedl na videu svým spoluobčanům, jak mají doma cvičit v době omezeného vycházení kvůli koronaviru. Ve dvouminutovém videu se stačil pořádně zapotit, když několikrát přeběhl z jedné strany své rozlehlé pracovny na druhou a absolvoval 30 kliků, byť ne všechny jsou na záznamu doloženy.

„Je fajn si vyjít ven, když nejsou žádné problémy, ale když je to nutné, může člověk něco dělat i uvnitř,“ říká Museveni na videu. „Nejdřív se tedy rozehřejeme,“ vybízí diváky bosá hlava afrického státu v teplákové soupravě a začne běhat po červeném koberci.

Následují kliky. Úředníci v pozadí jich napočítali 30, i když záznam je v jednom místě zkrácen střihem a při posledních cvicích se už prezident zbrocený potem a sotva popadající dech značně prohýbal.

Ugandský prezident naznačil, že kvůli nedostatku času takto v kanceláři nebo doma cvičí často. Nyní vyzývá občany, aby se proběhli doma a nechodili ven. Podle údajů ugandského statistického úřadu však 71 procent obyvatel ugandské metropole Kampaly bydlí v jednopokojových bytech, které sdílejí s dalšími lidmi.

V Ugandě bylo dosud evidováno 53 případů koronavirové nákazy a žádná oběť. Vláda vyhlásila mimo jiné 14denní částečný zákaz vycházení.

Video  Zeman o koronaviru, zdraví a vládních opatření: Celý záznam pořadu S prezidentem v Lánech.  - Redakce Blesk
Video se připravuje ...

sukin-sa-vracia ( 10. dubna 2020 10:57 )

Je dobrej to se musí uznat. Jenže náš pan prezident za den uděla 10 piv a 5 štamrplat slivovice. Zdali pak tohle černý pan prezident dokáže taky?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa