Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Učitele velebí za osobní přístup: Nechápavé žáčky vzdělává skrz zavřené dveře

Autor: ran - 
2. dubna 2020
18:45

Americký učitel matematiky Chris Waba je své práci oddán. Jako mnozí jiní kantoři se i on potkával se svými žáky již týdny jen přes internet. A když někdo něčemu nerozumí? Prostě vezme tabuli a jede matematický problém vyložit dítěti osobně!  

Takový byl i případ dvanáctileté Rylee Andersonové z Jižní Dakoty. Žačka šesté třídy se účastní všech výukových sezení, které pro ni a její spolužáky učitel organizuje, ale ani výukové materiály poskytnuté po internetu, ani videohovory jí látku dostatečně neobjasnily. Prostě jí ty rovnice ne a ne lézt do hlavy. A protože věděla, že je Chris vybídl, aby se neváhali zeptat, když budou k něčemu potřebovat konzultaci, poslala mu e-mail s prosbou o pomoc. O příběhu napsal i britský Daily Mail.

„Přinesl jsem si ze školy bílou tabuli na psaní. Tak jsem ji vzal, napsal jsem, že tam za pár minut budu, a vyrazil jsem,“ popsal to Waba. Doučování tak proběhlo na terase přes pevně zavřené skleněné dveře. Kantorův nápad zvěčnil otec zvídavé žačky a umístil ho na internet. Něčím dojemný, ale zároveň i humorný snímek se brzy stal hitem sociálních sítí.

„Nás učitele baví chodit do práce, protože rádi učíme a rádi jsme obklopeni dětmi. Současná situace, kdy jsme ‚zavření‘ ve virtuálních učebnách, už tohle neumožňuje. Ta pravá interakce je pryč. Ale nejsem jediný, kdo by udělal něco podobného. Tisíce a tisíce kantorů dělají pro děti něco navíc dnes a denně,“ popsal Waba.

V USA nyní evidují přes 212 000 potvrzených případů nákazy koronavirem, 4 700 lidí zemřelo. V americkém státě Jižní Dakota mají 129 potvrzených případů infekce a dva mrtvé.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa