Senioři jsou v této nelehké době mnohdy odkázáni na pomoc druhých. „Právě toho může někdo zneužít. Proto jsme pro ně připravili desatero zásad, konkrétních rad, jak se nenechat okrást falešnými dobrovolníky,“ uvedl primátor Martin Baxa.

„Pokud potřebujete pomoc, neobracejte se na neznámé lidi. Snažte se vyhledat oficiálně zřízené krizové linky pro seniory,“ připomíná Andrea Gregorová z oddělení prevence kriminality. Důležité je též nepouštět zásadně nikoho neznámého do bytu či nepřispívat nikomu na boj s Covid-19, protože žádná taková sbírka neexistuje.

Letáky začne pošta roznášet Plzeňanům již v pátek. „Budou také vloženy do časopisu pro seniory, který distribuují dobrovolníci z centra Totem,“ dodal radní Martin Zrzavecký.

Senioři mají možnost využít pomoc Krizového centra pro osoby v nouzi, ve kterém pomáhají dobrovolníci z centra Totem. Nakoupí, dojdou pro léky či vyvenčí psa. A hlavně se prokáží průkazem dobrovolníka i s jeho zaevidovaným číslem. Pomoc je možné domluvit na telefonním čísle 378 032 222.

VIDEO: V Česku nehrozí kritická situace jako v Itálii či Španělsku, míní ministr Vojtěch o pandemii koronaviru (1. 4. 2020).

Video
Video se připravuje ...

Česku nehrozí kritická situace jako v Itálii či Španělsku, míní ministr Vojtěch o pandemii koronaviru. (1. 4. 2020) Aleš Brunclík