Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Záhadná smrt sestřičky Věry (†47) z Thomayerky: Policie už má výsledky pitvy!

Autor: pom - 
1. dubna 2020
09:59

Smutná zpráva o smrti zdravotní sestry Věry z Říčan u Prahy, která pracovala v Thomayerově nemocnici a od nakaženého taxikáře dostala COVID-19, zasáhla v neděli celé Česko. Podle nadřízené zesnulé sestřičky k jejímu skonu mohl přispět stres. Policisté případ od začátku šetřili jako náhlé úmrtí, teď konečně mají výsledky pitvy. 

Policisté i záchranáři se sjeli do rodinného domu v Říčanech u Prahy v neděli - vyjížděli k náhlému úmrtí 47leté ženy. Záhy vyšlo najevo, že Věra pracovala v Thomayerově nemocnici jako zdravotní sestřička a byla nakažená nemocí COVID-19, již způsobuje nový koronavirus. Nakazila se od taxikáře, kterého do nemocnice přijali na plicní oddělení se zápalem plic, koronavirus se u něj prokázal až o několik dní později.

Policisté případ od začátku šetřili jako náhlé úmrtí, byla proto nařízena pitva. Teď konečně dorazily výsledky. „Můžu potvrdit, že soudní pitva byla provedena, její výsledky má policie k dispozici. Případ i nadále šetříme jako náhlé úmrtí, s ohledem na rodinu a vzhledem k citlivým okolnostem případu nebudeme poskytovat bližší informace,“ řekl Blesk.cz ve středu ráno policejní mluvčí Zdeněk Chalupa.

Video  Zdravotní sestra z Thomayerovy nemocnice náhle zemřela. Byla nakažená koronavirem  - Aktu.cz
Video se připravuje ...

Podle nadřízené zemřelé sestry, přednostky Pneumologické kliniky v Thomayerově nemocnici Martiny Vašákové, mohl k jejímu úmrtí přispět stres posledních dní. „Poslouchala, jak je nezodpovědná a jak roznáší infekci, a to jednoduše nebyla pravda. Ona si to velmi brala k srdci,“ uvedla v České televizi v úterý Vašáková. „Izolovala se od své rodiny a byla de facto sama. Věci, které potřebovala, jí nosila sousedka,“ dodala. 

O nezodpovědném chování personálu hovořil ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) i jeho náměstek Roman Prymula, nemocnice to ale ve svém vyjádření striktně odmítla. 

Nákaza v Thomayerově nemocnici

Od nakaženého taxikáře, který teď ve Všeobecné fakultní nemocnici dostává experimentální lék Remdesivir jako jediný pacient v Česku, se v Thomayerově nemocnici nakazili podle Vašákové dvě sestry a jeden lékař, další sestřička z ambulance a sanitářka se pravděpodobně nakazily mimo nemocnici. Nákaza se následně prokázala také na oddělení následné péče, kde má koronavirus celkem osm sestřiček a 24 seniorů. Jeden 75letý dědeček s koronavirem na oddělení zemřel. 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

holahej ( 2. dubna 2020 14:24 )

2x zcela zbytečná smrt. Snad se tím novým nařízením zachrání další životy. Ministerstvo nikdy nepřipustí svou chybu ani nedostatek pomůcek, to radši budou tvrdit, že je sestry neumí používat. Všichni víme, co sestra psala, než dostala infarkt. Mezi námi to situace na infarkt byla.

jity ( 2. dubna 2020 14:16 )

Tak oni ti lyžaři to klidně unesou. Ještě byli na to hrdi, že byli lyžovat, přece nějaká vláda s Babišem jim nebude nic přikazovat. Měli z toho legraci a nyní se diví, že jim lidé spílají.

holahej ( 2. dubna 2020 14:14 )

pitva potvrdila infarkt

stop-lharum ( 2. dubna 2020 14:06 )

Teprve když zemřel v Thomayerce 75letý pacient a nákaza se rozšířila od netestovaného taxikáře po personálu a pacientech, přijalo ministerstvo nové nařízení. Test může doporučit kromě krajské hygienické stanice a praktického lékaře pro dospělé nebo pro děti také ambulantní plicní lékař.
http­s://ww­w.ces­keno­viny­.cz/zp­ravy/­na-test-na-covid-19-nove-staci-horecka-37-5-stupne/1872486
Zbytečně ministerstvo osočovalo a obviňovalo sestry za roznos nákazy a smrt pacienta a nepřiznalo svůj nedostatek.

Jolanda ( 2. dubna 2020 13:38 )

Plicní lékařka, která odmítla testovat taxikáře byla nejen arogantní ale i laxní a nechtěla se obtěžovat zařídit testování přes hygienu. A rozšíření nákazy v Tomayerce vedlo ke změně systému testování, nyní mohou přimo z plicního poslat na testy. Napřed ale z ministerstva osočili sestry a jedna dostala infarkt z křivého obvinění.
http­s://ww­w.no­vinky­.cz/zah­ranic­ni/ko­rona­virus­/cla­nek/pl­icni-lekari-chteji-posilat-lidi-na-testy-rovnou-misto-toho-resi-zadanky-40317998

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa