Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Anesteziolog dokázal udělat z jednoho ventilátoru devět! Pochválil ho i Elon Musk

Autor: rc - 
22. března 2020
18:01

Hvězdou internetu se stal kanadský lékař Alain Gauthier, který dokázal udělat svépomocí z jednoho jediného ventilátoru hned devět! Jeho kolegové fotografii ventilátoru publikovali na sociální síti twitter a napsali k ní, že Gauthier je „ďábelsky geniální“. Snímek již získal až 63 tisíc lajků a příspěvku si všiml miliardář Elon Musk.

Kvůli pandemii koronaviru nemocnice po celém světě vypracovávají krizový plán v případě nárůstu pacientů na ventilátorech, kterých je nedostatek. Experti na zdravotní péči ve Spojených státech varovali, že pokud se vyplní nejhorší scénář, budou lékaři nuceni přijít na to, jak by jedno lékařské zařízení mohlo sloužit více pacientům. Ovšem s tím již nyní přišel kanadský lékař Alain Gauthier, anesteziolog z nemocnice Perth and Smiths Falls Distric Hospital v kanadském Ontariu, který dokázal rozšířit počet plicních ventilátorů svépomocí!

V karanténě kvůli koronaviru skončil šéf středočeské záchranky. Podřízenou káral za šíření paniky

Podle informací britského deníku Daily Mail dokázal udělat z pouhého jednoho plicního ventilátoru devět! Gauthier měl postupovat podle videí dvou lékařů z amerického Detroitu, kteří v roce 2006 přišli s myšlenkou, jak rozšířit plicní ventilátory. Podle Canadian Press je nutné, aby pacienti měli podobnou velikost plic a kapacitu, pak může být k ventilátoru připojeno víc hadic.

„V pouhých deseti minutách tento ďábelský génius, který je náš anesteziolog, zvýšil kapacitu ventilátorů v našich nemocnicích z jednoho na devět!“ uvedl Alan Drummond, kolega Gauthiera na twitteru a k příspěvku přidal fotografii. Snímek byl sdílen až 14 tisíc krát a lajk mu dalo až 60 tisíc lidí. Příspěvek šířící se po sociálních sítích neušel ani miliardáři a vynálezci Elon Muskovi, který nápad lékaře popsal jako úžasný.

zlodejska_sekta_ods ( 24. března 2020 09:07 )

a když se ventilátor jako obvykle pokazí, tak namísto jednoho nebude dýchat hned 9 pacošů

starymlok ( 22. března 2020 18:55 )

Ale jo,máš pravdu.Pozitivní myšlení "hory překoná".

starymlok ( 22. března 2020 18:53 )

A ty jo s tím přiblblým jménem

prudentiacz ( 22. března 2020 18:35 )

Tohle žeru, nelemplovat, zakombinovat a vše se zlepší. Není on náhodou původem z Česka?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa