Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vzpomněli jste si po koronaviru na Gretu? Aktivistka si užívá návrat k učení

Autor: ČTK - 
20. března 2020
22:35

Švédská klimatická aktivistka Greta Thunbergová (17) a další školou povinní demonstranti z hnutí Fridays for future (Pátky pro budoucnost) se koronaviru navzdory rozhodli vrátit k výuce. Preventivní opatření mnoha světových vlád jim nedovolí shromažďovat se v ulicích ani chodit do škol, budou se proto vzdělávat online pomocí vlastních seminářů, informovala s odvoláním na prohlášení Thunbergové agentura Reuters.

Na virtuálních přednáškách se objeví „odborníci a zajímaví lidé“, kteří posluchačům přinesou informace o klimatické krizi, uvedla dnes aktivistka. „Je to dobrá příležitost zveřejnit informace, o kterých si myslíme, že by k nim lidé měli mít přístup,“ domnívá se Thunbergová.

Aktivistka ještě před dvěma týdny v Belgii pořádala protest pro zhruba 4000 lidí, od té doby se však kvůli koronaviru protestní hnutí přesunulo na sociální sítě. Klimatičtí aktivisté na nich pod hashtagem #ClimateStrikeOnline upozorňují, že ani kvůli pandemii nelze zapomínat na klimatickou krizi, které svět čelí.

Sedmnáctiletá Thunbergová, která kvůli protestům na rok přerušila studia, se podle svých slov už těší, až se ke vzdělávání vrátí. „Vlastně si to užívám,“ vyjádřila se o školní výuce.

Chevrolet ( 21. března 2020 12:51 )

Tak hlavně ať u toho zůstane u toho učení. Ať z té blbky něco je a nekecám do světové politiky. Idiot jeden.

nikolaev ( 21. března 2020 09:26 )

ta zakrslá guma nevyrostla už když se narodila měla koronavirus!!

tryskomys ( 21. března 2020 04:09 )

Už aby jí jiné starosti ve světě odsunuli do p.r.d.e.l.e.,nevím proč tak odpornou osobu všichni poslouchali,ta pění,jak vzrostla spotřeba plastových sáčků,papír je v dnešní době vhodný jen na utírání zadků.

ladybug ( 21. března 2020 03:49 )

Vůbec se mi nechce věřit, že téhle dívce je 17. Kdyby řekli 12, úplně bych tomu věřila.

fjdksla ( 21. března 2020 01:40 )

"koronaviru navzdory se rozhodli vrátit k výuce" - za a) včera bylo pozdě, za b) které bleskové pako to formulovalo?

Zobrazit celou diskusi