Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Záchranáři mají kritický nedostatek roušek: Mája z Říčan prosí o pomoc

Autor: VaB - 
19. března 2020
19:44

Záchranářka Mája si na facebooku stěžuje, že s kolegy trpí kritickým nedostatkem roušek a ústenek. Na šest záchranářů podle ní měli jen pět ústenek! A to je nepotřebují jen pro sebe, ale i pro své pacienty... Příspěvek vyvolal vlnu solidarity, lidé slibují pomoc.

Středočeská záchranářka Mája Š. napsala na facebook, že na svém výjezdovém stanovišti v Říčanech na Komenského náměstí nemají dostatek potřebných roušek. „Mám velikou prosbu. Tohle je vše, co měli 3 posádky (6 lidí) na výjezdovém stanovišti záchranné služby v Říčanech,“ smutnila Mája a přiložila i fotku, na které jsou všechny jejich roušky.

„Naprostý nedostatek ochranných pomůcek. Kdyby měl někdo možnost nějaké pomoci ohledně roušek, respirátorů... Moc děkuji za všechny záchranáře,“ napsala dál záchranářka. V komentářích jí lidé začali okamžitě nabízet pomoc.

„V pátek můžeme přivézt našité roušky. Kolik je potřeba?“ ptala se například Libuše, jestli může pomoct. „Zatím cokoliv. Doufáme, že dorazí tolik slibované ze zahraničí a alespoň na chvíli bude,“ odpověděla Mája. Vláda slibuje, že z Číny do Čech dopraví miliony ústenek a desetitisíce roušek. 

Najala si na to dokonce i jedno z největších přepravních letadel Antonov An-124 Ruslan. Ten by měl podle ministra vnitra Jana Hamáčka dopravit více než 100 tun materiálu.

Než ale dostanou materiál od státu, záchranářům v Říčanech může kdokoliv darovat roušky a ústenky na Komenského náměstí. „Kdybyste měli někdo možnost dovézt, budeme velmi rádi. Hlavně bychom potřebovali ústenky pro pacienty, pro které není. Když pominu to, že posádky by jezdily alespoň s ušitými rouškami,“ dodala záchranářka Mája. 

e.lesanova ( 19. března 2020 21:12 )

Kdyby starosta Říčan, stejně jako ostatní, byl aktivní a samostatně myslící, dávno by o problému věděl a mohl zaktivovat všechny maminy, co umějí šít..štoky látek mohla zaplatit radnice, je to pakatel..lepší si stěžovat na "nekonání" Babiše, co??

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa