Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Místo muslimů namele Konvička do moučky svou nenávist. Neměli bychom zapomenout

Komentář Petra Holce o rozpadu Bloku proti islámu
Komentář Petra Holce o rozpadu Bloku proti islámu  (Autor: Blesk/ČTK)
Autor: Petr Holec, autor je redaktorem týdeníku Euro - 
31. května 2016
05:01

Stalo se, co se musí stát pokaždé, když vypustíte z lahve zlého džina totální nenávisti. Blok proti islámu, založený a vedený schopným entomologem a upřímným islamofobem Martinem Konvičkou, konečně udělal to nejlepší, co mohl, a rozhádaný se rozpadl. Místo muslimů, jimž to sliboval, tak nakonec Konvička namlel do masokostní moučky svou vlastní nenávist.

Přesto bychom na něj neměli zapomenout, byla to velká jízda. Konvička hnětl plošnou nenávist vůči všem muslimům tak dlouho a vehementně, až si vysloužil nejen obžalování, ale až jeho potenciál strachu vycítili i ostatní politici včetně prezidenta Miloše Zemana. Ten s ním na jednom pódiu dokonce oslavil vloni na Albertově 17. listopad, tedy český svátek pravdy a lásky – můžu-li vykrást exprezidenta Václava Havla.

Zeman ovšem není jediný, kdo chtěl Konvičku vytěžit, můžu-li pro změnu vykrást nás novináře. Před časem se s ním spojili a udělali z něj volebního lídra lidé z Úsvitu – Národní koalice, tedy odpadlíci od Tomia Okamury. Konvičky se okamžitě marketingově chopil i Vít Bárta, který Okamurovo hnutí rozložil kvůli sporům o peníze za volební kampaň. Z nichž samozřejmě v původním Úsvitu nic nezbylo, nutno dodat. Místo toho zbylo za Okamurou jen velké prázdno, které šetří policie.

Konvička sám popsal spolupráci s Bártou tak, že spolu konzultují barvu jeho kravat. Musela to být dost intenzivní práce, protože do té doby Konvička zásadně chodil jen v mikině s kapucí. „Hrdá a bezpečná země“ slibovali Konvička s Bártou lidem, přestože byste na mítincích hnutí našli snad vše kromě hrdosti a bezpečnosti.

O peníze se ale hraje i v případě Konvičky, jak už to bývá. Úsvit chce po Bloku proti islámu 9 milionů korun za předčasně ukončenou volební kampaň, jejímž měl být Konvička superlídrem. Ještě že ne superguruem, jeden celkem stačil. Ale nejde jen o to. Sotva Konvička zjistil, jak skvěle nenávist prodává, měl chtít po Úsvitu další peníze i na běžné měsíční přilepšení. Právě tehdy údajně řekli i v Úsvitu dost.

Konvička tak končí, ještě než pořádně začal – nebo aspoň zatím. Lidé by si ho přesto měli pamatovat. Docent přes motýly totiž končí úplně stejně jako Bárta nebo Okamura: kvůli penězům. Možná i proto, že stejně jako oni založil své tažení na tupé nenávisti, za níž ve skutečnosti není nic víc než osobní obohacení.

tvujosudzmrde ( 22. srpna 2016 09:24 )

V ČR JE TO SAMEJ TUPEJ DEBIL A PRIMITIV!!!!TEDY KROMĚ MĚ A MÝCH PEJSKU!!!

maledivy2016 ( 21. srpna 2016 19:00 )

Konvička

tgbg ( 31. května 2016 11:24 )

1912 nepiš takové blbosti a piš pravdivě o zločincích z RUSSKA co mají zájem vyvolat 3 světovou a jakou mají vinu TITO ZLOČINCI na invazi islamistu do EU !!! JSI ZAPRODANEC A AGENT RUSSKA !!

1pepan ( 31. května 2016 07:59 )

tupý jsi především ty Hoci.

agent ( 31. května 2016 07:23 )

Hlavně nezapomeň ty, Holci, aby jsi jednou mohl říci svým dětem a vnukům, co jsi tehdy jako redaktor psal a za koho jsi kopal.

Zobrazit celou diskusi