Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Komentář: Než padne Merkelová, padne možná Europa

Autor: Petr Holec, autor je redaktorem týdeníku Euro - 
27. ledna 2016
06:43

Nový rok moc nepřeje pozitivním zprávám o běžencích. Nejdřív silvestrovský sexuální mejdan v Kolíně nad Rýnem a teď v Německu zavírají kvůli krádežím a sexuálním i násilným atakům migrantů hudební kluby a veřejné bazény. A do toho Bavorsko žádá zavření hranic, odvolává kancléřku Angelu Merkelovou a spolu s dalšími zeměmi vylučuje Řecko ze Schengenu.

Je vlastně jedno, že podle nové zprávy německé policie za loňský rok nepáchají většinu zmíněné kriminality Syřané, Iráčané ani Afghánci, ale migranti z Albánie a Kosova. Tedy nám blízkého civilizačního prostoru, odkud navíc nemůžete utíkat před válkou, protože tam žádná není. Jenže lidé jako Tomio Okamura berou do ruky samurajský meč jen při pouhém pohledu na slovo migrant. Navíc právě Blízký východ se spojuje s terorismem a ten nejlíp prodává. A zvlášť u nás, kde ho zatím neznáme a kde premiér právě ohodnotil nebezpečí teroristického útoku nulou.

Je to ironie: Německo migranty nejdřív pozvalo, takže když jich sem jen vloni přišlo přes milion, zavírá teď kvůli nim v rámci sousedské výpomoci hranice se zeměmi, které je nikdy nezvaly. Schengen se tak hroutí od Německa na jih a i jinak politicky korektní Němci či Rakušané mluví o vyloučení Řecka, které se ohledně uprchlíků stalo obdobou naší D1; trochu to cestou na sever sice hapruje, nakonec ale projdete.  


Což je jen další paradox migrační krize, jíž Řecko určitě nezpůsobilo. Ne že by nešlo o pohádkově zkorumpovanou zemi, čemuž nakonec právě my dobře rozumíme. Miliony euro od EU na řešení migrace tam zmizely beze stopy po jakýchkoli hot spotech. Jenže i s nimi by Řecko nemohlo zvládnout současnou vlnu běženců, jež spíš než běžnou migraci připomíná stěhování národů.

Konec Schengenu bohužel znamená i konec EU, jak jsme ji dosud znali. A to není vůbec dobrá zpráva pro nás. Jestli totiž někdo ze sjednocené Evropy, která politicky korektně přehlíží rozdíly mezi bohatším Západem a stále výrazně chudším Východem, nejen ekonomicky profitoval, pak právě země jako my.
Po dlouhé době je to teď poprvé, co se ve velkých západoevropských novinách objevují články o tom, jestli rozšíření EU o postkomunistické země nebyla chyba. Největší ironie by tak byla, kdyby EU nakonec kvůli uprchlíkům rozložilo Německo, dlouhé roky motor a taky nejštědřejší peněženka jejího sjednocení. A kdyby kvůli záchraně EU nakonec padla i Merkelová poté, co už žádná EU nebude.

Německé protesty po silvestrovských útocích obrazem:

11karel11 ( 26. února 2016 23:29 )

Někteří čeští občané živoří , ale pro uprchlickou bandu peníze jsou.

montevideo ( 27. ledna 2016 18:27 )

Jenže, kdo by chtěl takového babochlapa znásilňovat ?

corsa ( 27. ledna 2016 17:47 )

Merklová udělala spoustu chyb hned od počátku....Jakým právem pozvala uprchlíky ona. Pokud počítala s přerozdělením, kompetence k pozvání měl jen a jen Brusel....Kritika východních zemí je z její strany falešná, protože sem její uprchlíci ani jít nechtějí. Ukazovat na jiné viníky je jediné, co jí zbývá.... A to si nechat líbit nemusíme. Zkazila to ona, ne my. Řecko je na tom hůř, než my. Uprchlíky tam má, taky je nepozvalo a oni dál jít nesmí....Čeká se snad, že uprchlíci sami pochopí, že emigrovat ze zemí, kde válka není....nemají?

ginna15 ( 27. ledna 2016 13:34 )

AT VYCHCÍPAJÍ KRUTOU SMRTÍ VŠICHNI ISLÁMISTI,MUSLIMOVÉ I ARABSKY DRŽKY!!!!!AT JE TEN JEJICH ALLÁH NECHÁ ZHEBNOUT A PAK ZHEBNE SÁM,JE TO MÉNĚCENNÁ A PROKLETÁ RASA!!!!!!!..nejlepší je hrat si na etiku a demokracii u vrahounů muslimskejch..!!.. a oni toho maximálně využivají té dementní demokracie v Evropě..!!NEDIVÍM SE,ŽE NÁMA POHRDAJÍ,JSME MĚKCÍ A SMĚŠNÝ...Oni nas převalcujou a zničí,díky DEBILNIM POLITIKUM CO SI S E R O U DO GATÍ..

sores ( 27. ledna 2016 10:18 )

 Na to nemusí být člověk kdovíjak vzdělaný aby nevěděl že za vše co se děje ve světě můžou jen a jen politici kteří řídí stát.Oni dělají zákony, oni dávají souhlas, oni nařizují a milióny občanů je poslouchá jako ovce nesvéprávný! Proč si to lidi nechají líbit? Přeci vláda je tu pro nás a ne občané pro ní!!!!! Ošklivá baba Merklová zničí celou Evropu a lidi drží hubu a krok!

Zobrazit celou diskusi