Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Topolánku, Evropa se tě bojí!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Ondřej Höppner - 
25. března 2009
08:20

„Padla vláda.“ „Kde? Já žádnou ránu neslyšel!“ Tenhle žert ze hry Voskovce a Wericha by si mohl dát premiér Mirek Topolánek zarámovat, ale nedá. Pád jeho vlády je debakl, v jehož důsledku bude jednou označován za premiéra, který způsobil chaos a mezinárodní ostudu.

Evropa se teď drbe na hlavě a právem si klade otázku: Co je to za chlapíka, který řídí Evropskou unii a neumí si udělat pořádek ani doma?

Od rozšíření o státy bývalého východního bloku nepředsedala Evropské unii země bez vlády. Slovinsko v roce 2008 to ještě jakž takž ustálo, ale pak přijde Česká republika a lup ho.

Mirek tak svou neschopností udržet si doma klid uštědřil políček systému rotujícího předsednictví EU. A to nejhorší nakonec: Evropské unii předsedá země, které nikdo nevládne, a pardon, páni byrokrati, vůbec to nevadí.

Mirku, EU volá AU!

Doma už jsme na podobnou situaci díky Mirkovi zvyklí. Už když tenhle „chlap s gulema, ale bez kabinetu“ vyšmaťchal v roce 2006 vítězství ve volbách, nebyla žádná vláda půl roku a taky to zas tak moc nevadilo. Občan se tehdy možná poprvé zeptal sám sebe: Jak je možné, že parlament půl roku nezasedl a nevadí to? Potřebuju ten parlament vůbec? A když už, proč je tak velký?

Mirkův konec zřejmě znamená velké goodbye americkému radaru v Brdech, což je asi tak jediná pozitivní věc, kterou jeho vláda přinesla. Po zvolení Obamy americkým prezidentem totiž už není nikdo, kdo by si přál provokovat Rusko.

Takže když to shrneme: Mirku sbohem a díky, žes nám nedal radar.

jaro26 ( 9. května 2009 23:24 )

nemam slov......................

gogo ( 20. dubna 2009 19:29 )

tragikomedie českého národa

bepux ( 25. března 2009 14:44 )

Mirku sbohem a díky, žes nám nedal radar.

labe ( 25. března 2009 11:34 )

Zaplaťpánbu,že jdou ti nabubřelí modří šmejdi od válu.

labe ( 25. března 2009 11:31 )

Zaplťpánbu,že jdou ti nabubřelí modří šmejdi od válu.

Zobrazit celou diskusi