Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

O prohibici se mluví v zahraničí: Slováci se bojí, Poláci si myslí, že alkohol zabíjel i u nich!

Autor: Jindřich Bíč - 
16. září 2012
09:00

Slováci se na prohibici v Česku dívají s obavou. Dobře jsou si vědomi, že i na jejich trh mohli proniknout láhve s obsahem jedovatého metylalkoholu.

V minulosti totiž Češi nelegální alkohol na Slovensko pašovali. Podobně se bojí i Poláci. Ti v pátek zadrželi v Těšíně 160 litrů nekolkovaného alkoholu, který tam vezla tři česká auta. Informoval o tom polský server gazeta.pl., podle něhož má možná alkohol z Česka na svědomí nedávnou smrt ženy v Polsku.

Překvapení

U nás na otravu metylalkoholem zemřelo zatím 19 lidí, což překvapilo britské zpravodaje. „Tolik úmrtí spojených s tvrdým alkoholem je překvapivé v zemi, která se stala známá hlavně díky konzumaci piva,“ shoduje se britská stanice BBC a televize Euronews. Britský Reuters dokonce cituje majitele české večerky, který uvádí, že prodej tvrdého alkoholu mu dělal 30 procent zisku. „Pokud bude zákaz trvat jen pár dní, tak se to dá zvládnout. Bude-li ale dlouhodobější, tak to bude problém.“ Je pravděpodobné, že čím déle bude prohibice v Česku trvat, tím více zemí o ní bude psát, což může  negativně ovlivnit i turistický ruch.

russoo ( 16. září 2012 15:02 )

Poláci se bojí?Já se bojím neustále těch jejich "výrobků" pardon šmejdů!Ač se jim vyhýbám jak můžu, stejně neuniknu...nedávno jsem zjistil, že už i ta káva Jihlavanka se dělá u Poláků.Už jsem ji vyřadil a stejně se za chvíli najde zase nějaká osvědčená Česká značka, kterou přesunou zas k nim!Beztak bych vsadil boty, že ten metanol pochází od nich, jen se tady plnil.

kdoasi ( 16. září 2012 14:17 )

"....mohli proniknout láhve alkoholu..." opět gramatická úroveň pisálka Plesku... Copak jim někdo nemůže zaplatit doučování?!?

1pravda1 ( 16. září 2012 13:14 )

Jsem pro zákaz prodávání tvrdého alkoholu na tržištích, večerkách, a trafikách. Alkohol jen v obchodních řetězcích a kontrolovat týdně dodací listy zda souhlasí dovezeným alkoholem. A samozřejmě kontrolovat restaurace a zakázat prodej alkoholu v kanystrech!! Kalousek zalezl, o organizovaném zločinu s alkoholem věděl dávno, (kupodivu tyto obrovské daňové úniky mu nevadily a nikdy o nich nemluvil)kdoví jestli se pokoutně neléčí.

andy83 ( 16. září 2012 10:36 )

a co takhle jezdit na vodku - metylalkohol

calwin ( 16. září 2012 10:15 )

Kdyby státní zaměstnanci tolik nekradli a veřejné peníze se používaly efektivněji tak by stát každou korunu nepotřeboval.

Zobrazit celou diskusi