Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Prohibice neohrozí jen kamenné obchody a bary: Zavládla i na internetu!

Autor: INT, mok - 
16. září 2012
06:30

Od pátečního večera se musí majitelé restaurací, barů a jiných prodejen vyrovnávat s nepříjemným zákazem. S naléváním alkoholu nad dvacet procent mají totiž prozatím konec, rozhodlo tak Ministerstvo zdravotnictví. A jak je na tom internet?

Pro některé bary, hospody a prodejce může prohobice znamenat opravdu velký problém. Tržby se totiž sníží až o čtyřicet procent a to si málokdo může dovolit. Starosti ale nemají jen kamenné provozovny. Zákaz platí samozřejmě i pro internet.

„Vzhledem k nařízení vlády, které zakazuje prodej alkoholu obsahujícího více než 20 % alkoholu, jsme nuceni dočasně náš internetový obchod zavřít“, stojí na webové stránce alkoholshop.cz. Ten ale není zdaleka jediný, který se s prohibicí musí vyrovnávat.

S nepříjemnou situací bojuje i server alkohol-lihoviny.cz, který stornuje všechny objednávky na alkohol nad dvacet procent. A není se čemu divit! Pokuta se totiž může vyšplhat až na tři miliony korun.

barbatus ( 16. září 2012 14:28 )

Cenzore zasáhni, Sandra Hermanová propaguje internetový hazard, jedná se o zjevnou reklamu, porušuje tím pravidla duskuze.

mikiska ( 16. září 2012 08:44 )

Hm,jestlipak taktéž ti co prohibici vyhlásili také nebudou o přestávkách při rozhodování požívat alkohol ?

jerryjerry78 ( 16. září 2012 08:28 )

Někdo prej otrávil i cigára, je v nich kyanovodík, oxid siřičitý, dehet, formaldehyd, methanol atd..

jerryjerry78 ( 16. září 2012 08:10 )

Celej večer na Francovce..

Zobrazit celou diskusi