Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Ať viník skončí slepý či mrtvý! Vladimíra připravily 4 panáky rumu o zrak

Vladimír přišel kvůli otravě alkoholem o zrak. V havířovské nemocnici leží na ARU další dva muži a dvě ženy. Jejich stav po otravě metylem je velmi vážný.
Vladimír přišel kvůli otravě alkoholem o zrak. V havířovské nemocnici leží na ARU další dva muži a dvě ženy. Jejich stav po otravě metylem je velmi vážný.  (Autor: Blesk - Jiří Krušina)
Autor: Jiří Krušina - 
13. září 2012
06:21

Těžkou otravu metanolem má za sebou Vladimír L. (51) z Havířova. Čtyři panáky levného rumu jej málem připravily o život. Nyní leží v havířovské nemocnici s jediným přáním, aby opět viděl své okolí.

Nejhorší chvíle svého života zažívá Vladimír z Havířova. Zaměstnanec nošovické automobilky s mladším bratrem vypil několik panáků levného alkoholu. „Dívali jsme se na fotbal. Brácha se vracel z piva a říkal, že bychom si mohli dát mimořádně panáka. Normálně chodíme nakupovat do supermarketu, ale kvůli fotbalu se nám tam nechtělo. Flašku jsme koupili u blízkého stánku,“ prozradil Blesku Vladimír.

Rum s podivnou příchutí mu nechutnal. „Každý jsme si dali čtyři panáky. Brácha měl štěstí, že byl na pivu a alkohol navázal nebezpečný metyl,“ řekl Vladimír.

Druhé ráno volal vyděšený dceři. „Nic jsem neviděl. Jeli jsme k očnímu a pak do nemocnice, kde jsem zkolaboval. Díky pohotovosti lékařů žiju. Bohužel jsem slepý,“ zavzlykal Vladimír.

Teď má dvě přání. „Pořád doufám, že ráno otevřu oči a uvidím. Třeba alespoň obrysy. A rád bych, aby viník skončil stejně jako my, jeho oběti. Slepý nebo mrtvý,“ dodal.

Slepého otce si k sobě domů vezme asi dcera. Jeho stav je už stabilizovaný. „Pacient je na tom dobře. Bohužel přišel o zrak. Je otázkou, zda se mu ještě někdy vrátí,“ konstatoval primář havířovské interny Jan Ūrge.

pavlos67 ( 13. září 2012 20:07 )

Dodavatele a vyrobce bych za tohle odmenil dozivotnim vezenim..

lunatic ( 13. září 2012 13:31 )

V OBECNÉ rovině platí asi,že:"Kdo odmítá názory jiných,/byt' jsou mylné/,tak ochuzuje zejména sám sebe !" Já se považuji za VELMI HLOUPÉHO jedince - navzdory tomu mám zde,na zeměkouli místo ... protože přeci jsem "loutkou" v rukou těch chytrých ... Jsou různé formy života - prvoky počínaje -- a génii to asi,prozatím končí

lunatic ( 13. září 2012 13:18 )

Jakýkoliv ZÁKON je jen vymezení pravidel v teoretické rovině:je trestné kohokoliv zastřelit = JE ! Zastřelil někdo Mrázka?,zastřelili jiné,KVALITNĚJŠÍ jedince ??? Má babička mi,jako hochovi říkala,když mě,coby 4-letého houpala na kolenou: "Hochu,paragrafy jsou proto zakulacené,aby se daly snáze obejít,jak to dělají právníci." - já shromažd'uji výroky moudrých obecně ... a opravdu zde nechci,aby to vyznělo,jako výsměch - NEJDŘÍVE by bylo vhodné a účelné pachatele tohoto "obchodu" odhalit - jinak se bavit o potrestání je BEZZUBÉ - souhlasíte ??!

lunatic ( 13. září 2012 13:10 )

V tom s Vámi NAPROSTO SOUHLASÍM!!! Ale - SELHÁNÍ všeho druhu tu budou s námi STÁLE. Když bude zákon = od státu,že mají být POUZE INTELIGENTNÍ občané,opravdu si myslíte,že já jej svojí BLBOSTÍ nebudu porušovat?? Anebo zákon,že všichni MAJÍ BÝT ZDRAVÍ = nebude porušen?? Je NEZÁKONNÉ obchodování s drogami?? JE !!! ... stejné to bude se zákony,které Vy navrhujete

jerris008 ( 13. září 2012 13:00 )

A samozřejmě těch, co to vyrobí.

Zobrazit celou diskusi